I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kviečiame kurti savo STEM mokyklos profilį

2019-12-09

Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklas kviečiame naudotis STEM mokyklos ženklo portalu! Susipažinkite su kriterijais, kuriais apibūdinama STEM mokykla, sužinokite, kodėl reikalinga STEM mokyklos strategija, peržiūrėkite naujienas ir skaitykite kitų STEM mokyklų atsiliepimus, susipažinkite su kitų mokyklų gerąja STEM patirtimi, bendraukite ir bendradarbiaukite.

Portale galite į(si)vertinti savo mokyklos STEM strategiją, gauti STEM mokyklos ženklą,  rekomendacijas su jos tobulinimo pavyzdžiais.

Pagal Jūsų mokyklos STEM strategiją ir kitus veiksnius, kurie bus vertinami, galite gauti vieną iš šių ženklų:

  • Pradedančioji mokykla: nedidelė patirtis taikant mokyklos STEM strategiją;

  • Pažengusi mokykla: pažangesnis požiūris į mokyklos STEM strategiją;

  • Patyrusi mokykla: puiki patirtis pagal visus mokyklos STEM strategijos kriterijus.

Portele pateikiamas ir vadovas, kokius žingsnius mokykla turi žengti, kad gautų STEM mokyklos ženklą. Plačiau apie tai, kaip užsiregistruoti, pasiruošti įsivertinimui bei įgyti STEM ženklą čia.

STEM mokyklos ženklo portalo išbandyme 2019 metų balandžio–birželio mėnesiais dalyvavo šešiolika Lietuvos mokyklų, iš kurių

Alytaus Jotvingių gimnazija,

Klaipėdos Sendvario progimnazija,

Šiaulių lopšelis-darželis „Pasaka“,

Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus,

įvertinus jų STEM strategiją ir veiklą STEM mokyklos ženklo portale, Europos mokyklų tinklo buvo atrinktos ir pakviestos dalyvauti STEM mokyklų ambasadorių tarptautiniame seminare Briuselyje (seminaro akimirkas galite pažiūrėti čia) ir tapo STEM mokyklomis ambasadorėmis Lietuvoje.

STEM mokyklos ženklo portalas – ,,Erasmus“ strateginių partnerysčių (KA2) intelektinis rezultatas, iš dalies finansuojamas pagal Europos Sąjungos „Erasmus+“ programą (dotacijos sutartis Nr. 2017-1-BE02-KA201-034748). Projekto partneriai – „European Schoolnet“ (Belgija, projekto koordinatorius), Nacionalinė švietimo agentūra (Lietuva), „Ciencia Viva“ (Portugalija), „Maison pour la Science d’Alsace“ (Prancūzija), „Center for the Promotion of Science“ (Serbija).

Eglė Vaivadienė
Projekto „STEM mokyklos ženklas (angl. „STEM School Label“) koordinatorė Lietuvoje
El. p. egle.vaivadiene@nsa.smm.lt

Skip to content