I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Atnaujintas metodų rinkinys „Pažink Europą“

2019-11-04

LR užsienio reikalų ministerija, siekdama suteikti metodinės pagalbos mokytojams supažindinant mokinius su Europos Sąjunga, iniciavo metodų rinkinio „Pažink Europą“ atnaujinimą. Pirmasis metodų rinkinys buvo išleistas 2012 m. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje lėšomis. Atnaujintą rinkinį 2019 m. parengė VšĮ „Nectarus“ LR užsienio reikalų ministerijos užsakymu įgyvendinamo projekto „Lietuvos Europos Sąjungos politikos veiksmingumo didinimas“ lėšomis.

Atnaujintame „Pažink Europą“ rinkinyje surinkti įvairūs metodai, skirti sudominti jaunimą, paskatinti diskutuoti ir gilintis į tai, kas vyksta Europos Sąjungoje. Jaunuoliai gali geriau suvokti, kokias galimybes jie turi, būdami Europos Sąjungos piliečiais, kokią Europos Sąjungą jie nori ir gali sukurti.

Naujajame leidime daugiau dėmesio skirta Lietuvos vaidmeniui Europos Sąjungoje ir tam, kaip jaunieji Europos Sąjungos piliečiai iš Lietuvos gali daryti įtaką Europos Sąjungai – kokia ji turėtų būti ir kaip galėtų geriau tenkinti piliečių poreikius. Metodai, kurie pateko į rinkinį, yra specialiai pritaikyti arba naujai sukurti, remiantis ilgamete VšĮ „Nectarus“ ekspertų patirtimi neformaliojo ugdymo ir darbo su jaunimu srityje.

Tikime, kad šis metodų rinkinys bus praktiškas mokytojų pagalbininkas ir įkvėpėjas.

Metodų rinkinys „Pažink Europą“

Nijolė Selvestravičiūtė-Grybovienė
Nacionalinė švietimo agentūra
Ugdymo turinio departamentas
Ugdymo turinio rengimo skyriaus metodininkė

El. p.  nijole.gryboviene@upc.smm.lt

Skip to content