I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lietuvos mokytojai tarp TIWI konkurso nugalėtojų!

2020-06-04

„STEM atradimų kampanija 2020“ (angl. „STEM Discovery Campaign 2020“)„Scientix“ organizuota tarptautinė iniciatyva, skirta pademonstruoti ir skatinti edukacines veiklas, susijusias su STEM ugdymu. Šių metų kampanijos šūkis buvo „Inovatyvios švietimo tendencijos“, daugiausia dėmesio skirta mokymo medžiagos ir kitų mokymosi išteklių demonstravimui.

Projektas Teaching ICT with Inquiry (toliau – TIWI) taip pat prisijungė prie „STEM atradimų kampanijos 2020“ ir organizavo konkursą mokytojams, kviesdamas pasidalinti juos savo mokymosi tyrinėjant aplinkomis (angl. Inquiry Learning Space, ILS), sukurtomis naudojant įrankį Graasp, ir pateikti pasakojimus apie ILS diegimą klasėje bei jų naudojimo poveikį.

Nepaisant nepaprastosios COVID-19 protrūkio sukeltos padėties, TIWI konkursas patvirtino, kad mokytojai rūpinasi ugdymo tęstinumu ir yra pasirengę prisitaikyti prie naujų situacijų. TIWI konkursui buvo pateikta 14 paraiškų ir išrinkti šie laimėtojai:

  • Aleksej Peržu, Vilniaus Aleksandro Puškino gimnazija (Lietuva),
  • Mario Di Fonza, ISIS EUROPA (Italija),
  • Lidia Ristea, Secondary Scool I.A. Bassarabescu (Rumunija),
  • Rigonda Skorulskienė, Kauno jėzuitų gimnazija (Lietuva),
  • Stefania Matzari, Olohmero Dhmotiko Scholio To Kryfo Scholio (Kipras).

Sveikiname visus TIWI konkurso nugalėtojus!

Ypač džiaugiamės Lietuvos atstovų sėkme. TIWI projekte dalyvauja 26 Lietuvos mokytojai, du iš jų apsisprendė dalyvauti „STEM atradimų kampanijos 2020“ konkurse „ILS įgyvendinimo istorija“ ir abu tapo laimėtojais! Aleksej Peržu konkursui pateikė ILS „Круговорот воды в природе“, o Rigonda Skorulskienė – „Fizika kelyje“.

Nugalėtojų ILS įgyvendinimo istorijos bus paskelbtos baigiamajame projekto leidinyje, kitų konkurso dalyvių ILS bus paskelbtos TIWI projekto svetainėje kaip mokymosi tyrinėjant aplinkų pavyzdžiai ir taip taps projekto palikimu!

TIWI projekto komanda
El. p. albina.zdaneviciene@nsa.smm.lt

Skip to content