I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Vis daugiau dešimtokų išbando nuotolinį testavimą

2020-06-15

Daugiau nei 14 tūkstančių Lietuvos II gimnazijos klasės moksleivių gegužės 18-22 d. nuotoliniu būdu elektroninėje aplinkoje atliko  naujai sukurtas užduotis. Per savaitę lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos užduotis savanoriškai kiekvieną dieną vidutiniškai atliko beveik po 4 tūkstančius mokinių.

„Dėl šalyje buvusio karantino dešimtokams pasiekimų patikrinimas šiais metais nebuvo privalomas, tačiau tie, kas norėjo, galėjo žinias pasitikrinti nuotoliniu būdu. Šiemet Lietuvoje turime beveik 26  tūkst. dešimtų klasių mokinių, taigi, 50 procentų atliko užduotis“, – apie nuotolinius testus pasakoja Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) direktorė Rūta Krasauskienė.

Anot direktorės, elektroninio testavimo organizavimo patirtys patvirtina, jog vykstant nuotoliniam mokymui mokyklų administracija, mokytojai ir mokiniai puikiai planuoja mokymo veiklas ir sugeba greitai reaguoti.

Svarbu paminėti, jog buvo kilę ir techninių trikdžių, kurie operatyviai buvo pašalinti. Tačiau grįžtamasis ryšys iš mokyklų, mokytojų ir mokinių padės sistemą patobulinti ir išvengti problemų ateityje. Nuotoliniame lietuvių kalbos ir literatūros testavime dalyvavo 305 mokyklos iš 680, kuriose mokosi dešimtų klasių mokiniai. Analogiškai matematikos testus sprendė 265 mokyklų mokiniai iš 618.

„Didžiausias šio nuotolinio bandomojo testavimo privalumas – galimybė realiu laiku gauti atsiliepimus ir vertinimus. Mums, kaip didžiausiam šalyje švietimo analitiniam centrui, duomenys gyvybiškai reikalingi. Be patikimų duomenų analizės sudėtinga priimti racionalius ir efektyvius sprendimus, kurie geriausiai atlieptų mokyklų ir mokinių poreikius. Švietimo sistema privalo orientuotis ir tarnauti mokiniams“, – sako R. Krasauskienė.

Birželio 11 d. Nacionalinės švietimo agentūros specialistai elektroninio testavimo patirtį pristatė tarptautinei mokinių pasiekimų vertinimo elektroniniu formatu FLIP+ organizacijai, kurią 2017 m. įkūrė Prancūzijos, Liuksemburgo, Italijos ir Portugalijos valstybinės švietimo organizacijos. Šiuo metu organizacija vienija 11 pasaulio šalių, o nuo praėjusių metų jai priklauso ir Lietuva.

„Elektroninio testavimo idėja būtent ir gimė FLIP+ nariams bendradarbiaujant. Mes vieninteliai paskelbus karantiną, vykdėme elektroninį mokinių pasiekimų testavimą Europoje ir savo gerąją patirtį pristatysime kolegoms. Daugelis šalių susiduria su švietimo problemomis ir XXI amžiaus iššūkiais. Džiugu, kad mes turime kuo pasigirti“, – teigia R. Krasauskienė.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) dalyvauja įgyvendinant valstybinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo politiką. Prisideda užtikrinant švietimo kokybę, teikia informacinę, konsultacinę, kvalifikacijos tobulinimo, ugdymo pagalbą. Vykdo švietimo stebėseną ir švietimo tyrimus, formuoja ugdymo turinį ir koordinuoja jo įgyvendinimą.

Daugiau informacijos

Nacionalinė švietimo agentūra
El. paštas: ziniasklaidai@nsa.smm.lt

Skip to content