I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko paskaita „Lytiškumo pradžiamokslis: ką reikia žinoti užtikrinant lygias galimybes mokymo priemonėse?“ mokymo priemonių turinio vertintojams, autoriams ir leidėjams

2020-06-17

Vadovėlis ar mokymo priemonė perteikia ne tik mokomąją medžiagą, bet ir kultūrines vertybes, normas, visuomenės požiūrį bei lytims priskiriamus elgesio ir įvaizdžio stereotipus, todėl mokymo priemonių turinio vertintojai, autoriai turi būti ypatingai atidūs ir užtikrinti, kad būtų kuriamas pagarbus ugdymo turinys.

Bendradarbiaujant su Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba 2020 m. birželio 16 dieną organizuota  paskaita, kurioje buvo keliamas klausimas, ką reikia žinoti užtikrinant lygias galimybes mokymo priemonėse. Susipažinta su lytinės tapatybės, seksualinės orientacijos sąvokomis ir kategorijomis, kalbėta, į ką atkreipti dėmesį reprezentuojant žmonių įvairovę, rengiant iliustracijas mokymo priemonėse, kad būtų kuriamas lygias galimybes užtikrinantis ugdymo turinys.

Paskaitą skaitė edukologė, žmogaus teisių ugdymo specialistė, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vyresnioji patarėja Vilma Gabrieliūtė.

Asta Birgelytė
Nacionalinės švietimo agentūros
Ugdymo turinio departamento
Mokymo priemonių skyriaus metodininkė
El. p. asta.birgelyte@nsa.smm.lt

Skip to content