I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Dėl EMOKYKLOS sistemos asmens duomenų tvarkymo

2020-07-20

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) projekte EMOKYKLA tvarkyti asmens duomenis teisiškai ir techniškai yra įgalioti mokyklų vadovai. Direktoriai gali suteikti specialias administratorių teises IT specialistams.

NŠA yra žinomi visi veiksmai, kuriuos atlieka konkretus mokyklos darbuotojas siekiant maksimaliai užtikrinti duomenų apsaugą. Taip siekiama užtikrinti, kad administratoriai neviršytų jiems suteiktų įgaliojimų ar netvarkytų duomenų kitais tikslais, ar nevykdytų perteklinių duomenų tvarkymo operacijų ir pan.

Kiekviena mokykla yra atsakinga, kaip duomenų tvarkytojas, už tinkamą duomenų tvarkymą, įskaitant, užtikrinimą, kad tam įgalioti administratoriai tvarkytų tik tuos duomenis, kurie būtini jų funkcijų vykdymui ir tik tais tikslais, kuriais jiems pavesta.

Svarbu paminėti, jog paviešinti duomenys buvo pasisavinti neteisėtu būdu, turint prisijungimus prie sistemos EMOKYKLA.

Dėl šio įvykio NŠA pateikė prašymą Karalienės Mortos mokyklai paaiškinti įvykio aplinkybes apie tai, kad buvo pastebėta veikla viršijant administratoriaus funkcijoms vykdyti reikalingą apimtį. Be to, įstaigos ne darbo metu.

NŠA kreipsis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją dėl galimo pažeidimo, kai įgaliotas mokyklos administratorius atliko duomenų kopijavimą galimai pažeisdamas jam reikalingų duomenų tvarkymo apimtį.

Skip to content