I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kurkime geresnį internetą kartu!

2020-02-10

Tarptautinę saugesnio interneto dieną (SID) organizuoja jungtinis „Insafe“ / „INHOPE“ tinklas, padedant Europos Komisijai, kad kiekvieną vasarį skatintų saugų ir pozityvų skaitmeninių technologijų naudojimą, ypač tarp vaikų ir jaunimo.

2020 metais Tarptautinė saugesnio interneto diena bus minima vasario 11 d.  Kasmet šią dieną milijonai žmonių susivienija, kad skatintų teigiamus pokyčius, atkreiptų dėmesį į saugumo problemas elektroninėje erdvėje ir dalyvautų renginiuose bei veiklose visame pasaulyje. „Saugesnio interneto“ projekto iniciatyva pradėta vystyti 2004 m. Dabar prie šios iniciatyvos prisideda daugiau nei 130 šalių visame pasaulyje.

Lietuvoje projektą „Saugesnis internetas“ vykdo 4 partneriai: Nacionalinė švietimo agentūra, Lietuvos Respublikos Ryšių reguliavimo tarnyba, asociacija „Langas į ateitį“, VšĮ „Vaikų linija“.

2020 m. Tarptautinės saugesnio interneto dienos šūkis – „KURKIME GERESNĮ INTERNETĄ KARTU!“. Tikėdamiesi pasiekti vaikus ir jaunimą, tėvus ir globėjus, mokytojus ir socialinius darbuotojus, taip pat pramonės įmones, sprendimų priėmėjus ir politikus, projekto vykdytojai kartu su partneriais ir draugais organizuoja įvairias veiklas, kurios skatina atkreipti dėmesį į saugą elektroninėje erdvėje, kuri šiame amžiuje tapo jau neatsiejama mūsų kasdienybės dalimi.

Renginiai Lietuvoje vyksta vasario 10-15 dienomis. Veiklas ir renginius organizuoja ne tik projekto vykdytojai, bet ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos policija, projektas „Prisijungusi Lietuva“, festivalis „Nepatogus kinas“, VU Kauno fakultetas, viešosios Lietuvos bibliotekos ir kt. Daugiau informacijos apie saugesnio interneto savaitės veiklas, renginius galima rasti čia.

Šiemet projekto „Saugesnis internetas“ vykdytojai, bendradarbiaudami su socialinių inovatorių bendruomene Change Makers ‘ON, Tarptautinę saugesnio interneto dieną Lietuvoje minės visiškai kitaip! Net 20 komandų kviečiamos priimti vieną iš 6 iššūkių ir kartu su ekspertais užkurti tikrą saugaus interneto idėjų generatorių renginyje „CYBER teens!“, kuris vyks 2020 m. vasario 11 d. Kaune, Žalgirio arenoje. Visą informaciją apie renginį kviečiame skaityti čia.

Kviečiame sekti informaciją projekto Facebook paskyroje! Šiandien (vasario 10 d. dienos pabaigoje) bus renkami nugalėtojai konkurse, kuris organizuojamas kartu su draugais ESET. Prizas yra 12-os mėnesių antivirusinė programa sau ir savo draugui, kad naršymas internete būtų saugus!

Apie veiklas, skirtas Tarptautinei saugesnio interneto dienai paminėti, kitose šalyse galima rasti  informacijos čia.

Aurelija Dirvonskienė
SID veiklų koordinatorė, projektas „Saugesnis internetas”
El. p. aurelija.dirvonskiene@itc.smm.lt

Skip to content