I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Naujame projekte mokyklos gaus apdovanojimus už skaitmeninės kompetencijos tobulinimą

2020-03-12

Neseniai startavo naujas „Erasmus +“ projektas, kuriame dalyvauja ir Lietuva. Sudaryta bandomojo „ASELFIE“ projekto darbo grupė: projekto vadovė Asta Buinevičiūtė, projekto veiklų koordinatorės Asta Birgelytė, Ingrida Šedeckytė-Lagunavičienė, Albina Vilimienė ir Laura Stankevičienė.  Darbo grupė įsipareigojo iki 2021 metų pabaigos vykdyti projekto veiklas ir padėti penkiolikai mokyklų įgyvendinti skaitmeninius pokyčius.

Dvejus metus truksiantis projektas „SELFIE – Digital Schools Awards“ yra HP vadovaujama švietimo iniciatyva, kuria siekiama remti, skatinti ir pripažinti mokyklų naudojimąsi technologijomis. Programos unikalumas – tai viešojo sektoriaus, mokyklų ir technologijų įmonių bendradarbiavimas. Programa siūlo nacionaliniu mastu pripažintą „Skaitmeninių mokyklų apdovanojimą“ (angl. „Digital Schools Awards“) ir yra atvira bei nemokama visoms bendrojo lavinimo mokykloms.

Maždaug  850 000 jaunų žmonių Škotijoje, Airijoje ir Šiaurės Airijoje jau naudojasi programa, kurios tikslas – ugdyti naujos kartos informuotus ir atsakingus skaitmeninius piliečius. 2019 metais „Digital Schools Awards“ gavo Europos Komisijos paramą ir pasiūlė naudoti programą kitose Europos šalyse. Lietuva, Slovėnija, Serbija, Airija ir Škotija sutarė bandyti patobulintą programą per ateinančius dvejus metus.

„SELFIE – Digital Schools Awards“ projekto tikslai yra taikyti SELFIE įsivertinimo priemonę naujovėms ir sisteminiams pokyčiams mokyklose, skatinti mokytojų profesinį tobulėjimą skaitmeninių technologijų srityje. Projektu pripažįstamos mokyklų, mokytojų ir mokinių pastangos įteikiant „Skaitmeninių mokyklų apdovanojimą“. Mokyklos, kurios planuoja pokyčius, susijusius su organizacijos skaitmeninės kompetencijos tobulinimu, bus kviečiamos dalyvauti projekte.

Pirmas projekto šalių susitikimas vasario mėnesį vyko Škotijoje, Glazge. Kviečiame pasižiūrėti trumpą projekto videopristatymą.

Daugiau informacijos apie būsimas projekto veiklas rasite Nacionalinės švietimo agentūros puslapyje, švietimo portale www.emokykla.lt.

Laura Stankevičienė
Nacionalinės švietimo agentūros
Ugdymo turinio departamento
Ugdymo turinio sklaidos skyriaus metodininkė
El. p. laura.stankeviciene@nsa.smm.lt

Skip to content