I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kaip Covid-19 veikia Europos mokyklas?

2020-04-04

Dauguma Europos šalių, siekdamos apriboti kontaktus tarp žmonių ir sumažinti viruso Covid-19 plitimą, uždarė mokyklas. Švietimo informacijos tinklas „Eurydice“, teikiantis įvairią informaciją apie 38 šalių nacionalines švietimo sistemas ir jų veikimo ypatumus, publikacijoje „Kaip Covid-19 veikia Europos mokyklas?“  How is Covid-19 affecting schools in Europe? paskelbė apibendrintus duomenis apie Europos šalių priimtus sprendimus.

Italijoje mokyklos buvo uždarytos kovo 5 d. Netrukus tokį sprendimą priėmė ir Albanija, Graikija, Čekija ir Rumunija. Dauguma Europos šalių mokyklas uždarė kovo 16 d. Paskutinė šalis, priėmusi tokį sprendimą buvo Jungtinė Karalystė – čia mokyklos buvo uždarytos kovo 20–23 dienomis.

Kol kas nėra aišku, kiek laiko ši situacija tęsis. Maltoje jau priimtas sprendimas mokyklas uždaryti iki mokslo metų pabaigos (2020 m. birželio 30 d.). Panašų sprendimą ruošiamasi priimti ir Suomijoje – jei reikės, mokyklas planuojama uždaryti iki šio mokslo metų pusmečio pabaigos (2020 m. gegužės 30 d.). Tikėtina, kad per artimiausias dienas ar savaites panašius sprendimus priims ir kai kurios kitos Europos šalys.

Daugiau informacijos apie Europos švietimo sistemas galite rasti „Eurydice“ interneto svetainėje.

Rima Zablackė
Nacionalinės švietimo agentūros
Stebėsenos ir vertinimo departamento
Švietimo politikos analizės skyriaus analitikė
El. p. rima.zablacke@nsa.smm.lt

Skip to content