I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Informacija apie istorijos valstybinio brandos egzamino vykdymą

2020-07-03

Liepos 7 d. vyks istorijos valstybinis brandos egzaminas. Jį pasirinko laikyti 8 459 kandidatai.

Prašome savivaldybių administracijų švietimo padalinių vadovų, brandos egzaminų organizatorių ir vykdytojų pasirūpinti, kad egzamino vykdymo metu egzaminų vykdymo centrų patalpose būtų geriamojo vandens ir jis būtų prieinamas visiems kandidatams.

Egzamino užduotis parengta pagal egzamino programą. Joje nurodyta, kad egzamino užduotyje bus klausimų iš Lietuvos ir pasaulio istorijos viduriniais, naujaisiais amžiais ir iš naujausiųjų laikų istorijos. Užduotyje bus po 40 proc. užduočių, kurios tikrina mokinių žinias, supratimą ir žinių taikymą, 20 proc. užduočių tikrins aukštesnius mokinių mąstymo gebėjimus. Istorijos brandos egzamino mokinių pasiekimų lygių apraše pateikti patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo pasiekimų lygių reikalavimai tikrinamiems mokinių gebėjimams pagal atskiras turinio sritis. Taip pat galima susipažinti ir su užduočių pavyzdžiais, kurie iliustruoja istorijos brandos egzamino patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo lygio mokinių pasiekimus.

Siūlome susipažinti su istorijos valstybinio brandos egzamino vykdymo reikalavimais. Juos dalyko brandos egzamino vykdymo dieną, prasidedant egzaminui, kandidatams primins ir egzamino vykdytojai.

Skip to content