I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Dėl informacinių technologijų valstybinio brandos egzamino rezultatų

2020-08-10

Nors pagrindinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatai jau paskelbti, buvo gauta keletas individualių kandidatų pranešimų apie galimus informacinių technologijų valstybinio brandos egzamino vykdymo pažeidimus egzaminų vykdymo centruose.

Pranešimai gauti dėl informacinių technologijų brandos egzamino kandidatų atlikčių įkėlimo ir atmintukų gavimo. Visi gauti pranešimai buvo tikrinami prašant savivaldybių administracijų švietimo padalinius atlikti tyrimus ir pateikti papildomos medžiagos Nacionalinei švietimo agentūrai.

Atkreipiame dėmesį, kad jei dėl techninių kliūčių egzamino metu kandidatas negali įkelti savo atlikčių į informacinę sistemą,  pasibaigus egzaminui į Nacionalinę švietimo agentūrą vokuose kartu su atsakymų lapais ir protokolais kandidatų atliktys turėjo būti perduotos atmintukuose.

Aiškinantis situaciją dėl galimo kai kurių atmintukų iš vykdymo centrų negavimo, buvo paprašyta ir kitų mokyklų, kuriose kandidatų atliktys turėjo būti perduotos atmintukuose, bet tai nebuvo padaryta, atsiųsti informaciją iš atmintukų, saugomų egzamino vykdymo centre (pagal egzaminų vykdymo tvarką informacija po egzamino turi būti perkelta iš kompiuterių į atmintuką, kuris saugomas mokykloje), esant poreikiui sutikrinti.

Atlikusi visus planuotus papildomus vertinimus ir tikrinimus, vertinimo komisija apsisprendė 16 kandidatų rezultatus koreguoti apie tai pranešant kandidatams asmeniškai. Visų kandidatų rezultatai, vertinant naujai atsiųstą medžiagą, padidėjo.

Skip to content