I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokytojams, dalyvavusiems mokymuose „Pilietis ir šalies gynyba“, išduoti pirmieji Nacionalinės švietimo agentūros kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai

2020-09-01

Rugpjūčio 25–28 dienomis Nacionalinė švietimo agentūra (toliau – NŠA) surengė mokymus „Pilietis ir šalies gynyba“ mokytojams pagal nacionalinę kvalifikacijos tobulinimo programą „Nacionalinio saugumo ir pilietiškumo nuostatų stiprinimas ugdyme“. Mokytojai, dalyvavę mokymuose, susipažino su Lietuvos kariuomenės, Lietuvos Respublikos Šaulių sąjungos struktūra, veiklos principais, karjeros kariuomenėje galimybėmis, mokėsi išgyvenimo kurso. Taip pat mokytojai rengėsi įgyvendinti mokykloje Nacionalinio saugumo ir šalies gynybos pasirenkamąją programą, susipažino su NŠA parengta mokomąja medžiaga ir aptarė jos naudojimo galimybes pamokose.

Daugiausiai įspūdžių paliko praktinės veiklos ir ekskursijos. Mokytojai lankėsi Karo laivų flotilėje, Karinių oro pajėgų Nemirsetos gelbėjimo poste, dalyvavo praktiniuose ginkluotės užsiėmimuose, mokėsi valdyti ginklą, dalyvavo naktiniame žygyje su žvalgais, naudojo naktinio matymo prietaisus bei dalyvavo išgyvenimo žygyje miške, kur mokėsi praktinių išgyvenimo įgūdžių: iš šakų pasidaryti palapinę, susirasti geriamo vandens, susikurti laužą.

Įvairių dalykų mokytojai, dalyvavę seminare, pateikė savo atsiliepimus apie renginį. ,,Fantastiška, naudinga, emocinga ir norisi dar ir dar“ (mokytojas Ričardas iš Kauno). „Šie kursai yra labiausiai iki šiol motyvuojantys, įtraukiantys, įkvepiantys“ (mokytoja Aušra iš Šiaulių). ,,Nustebino aukštas ugdymo problemų refleksijos lygis. Norisi pagirti NŠA už padarytas ir daromas pastangas pagerinti nacionalinio saugumo ir pilietinio ugdymo metodikas“ (direktoriaus pavaduotojas Arvydas iš Klaipėdos).

Surengti mokymus padėjo partneriai – Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie KAM, Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas. Dėkojame partneriams už prasmingą bendradarbiavimą. Mokymų pranešimų medžiagą rasite ČIA.

Renginio akimirkos

Nuotraukų autor. Salomėja Bitlieriūtė

 

Salomėja Bitlieriūtė
Nacionalinės švietimo agentūros
Švietimo pagalbos departamento
Kvalifikacijos tobulinimo skyriaus vedėjo pavaduotoja
El. p. salomeja.bitlieriute@nsa.smm.lt

Skip to content