I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko informaciniai nuotoliniai verslo ir švietimo bendruomenės susitikimai

2020-10-01

Tęsiame informacinių susitikimų nuotoliniu būdu švietimo bendruomenei ciklą. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas inovacijas, skaitmeninius mokymo įrankius, priemones ir mokymo metodikas.

Kinų patarlė sako: „Jeigu planuojate metus – sėkite ryžius; jeigu planuojate dešimtmetį – sodinkite medžius; jeigu planuojate visą gyvenimą – lavinkite žmones“. Šiais žodžiais 2020 m. rugsėjo 29 d. nuotoliniu būdu vykusį informacinį susitikimą Priemonės STEM ugdymui. Platforma eLKlasė pradėjo UAB „Mokslo technologijos“ atstovas. Geros mokyklos koncepcijoje (2015 m.) pasakyta, kad „Ugdymasis turi būti <…> aktualus, ugdantis įvairias šiuolaikiniam gyvenimui būtinas kompetencijas, susietas su gyvenimo patirtimi, rengiantis spręsti realias pasaulio problemas <…>“ (13.3 p.). Kyla klausimas, kas yra tos kompetencijos? UAB „Mokslo technologijos“ atstovų manymu, mokykla turi išmokyti mokinį galvoti ir tai yra didžiausia dovana. Ir nesvarbu, koks yra pažymių vidurkis, svarbu, kokią mąstyseną jis „išsineša“ iš mokyklos. Tyrinėjimo skatinimas mokykloje yra svarbus. Mokymasis tyrinėjant – kaip jis vyksta? Pasak verslo atstovų, yra keliami klausimai, susiję su tyrimu; aprašoma problema, su tiriamuoju klausimu susijusios informacijos rinkimas; duomenų aptarimas ir sutvarkymas, vadovaujantis sutartais kriterijais; daromos išvados ir apibendrinimas. Kur yra Cornelsen stiprybė? Mokslas čia yra pristatomas vaikams suprantama kalba ir aiškiai. O kuo unikali yra Vernier kompanija? Tuo, kad daugiau negu 50 proc. viso personalo yra buvę mokytojai, koledžo dėstytojai arba universiteto dėstytojai. Todėl jie puikiai supranta, ką jie kuria, supranta mokytojo poreikį ir kuria ne tiktai įrangą, bet kartu kuria ir eksperimentų aprašus. eLKlasė – tai pirmoji lietuviška nuotolinių mokymų valdymo platforma, skirta tiek mokytojams, tiek mokiniams, kurioje paprastai ir lengvai pats mokytojas gali kurti e. pamokas bei testus, priskirti juos savo klasės mokiniams, matyti, kaip jie atlieka užduotis, testus, vertinti mokinių progresą, stebėti statistiką ir ne tik.

Socialinis sąmoningumas – tai gebėjimas suprasti visuomenėje vykstančius procesus, jų santykį ir poveikį sau, kitiems ir pasauliui – apie tai informaciniame susitikime Pilietis per 31 valandą, vykusiame 2020 m. rugsėjo 30 d. nuotoliniu būdu, kalbėjo Lietuvos laisvosios rinkos instituto atstovai. „Pilietis per 31 valandą“ – tai iniciatyva, skirta į politines, ekonomines ir etines problemas pažvelgti ne fragmentiškai, bet iš esmės. Mokytojai, naudodami medžiagą, gali vesti integruotas dorinio ugdymo, pilietinio ugdymo ir ekonomikos pamokas arba pasitelkti ją atskirų pamokų paįvairinimui. Medžiaga yra pateikta interneto platformoje. Kiekvienai temai yra sukurti unikalūs vaizdo klipai, įvairios užduotys, idėjos projektinei veiklai bei patarimai mokytojams, norintiems bendradarbiauti.

 

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content