I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Siūlome naudotis lietuvių kalbos ir literatūros ir matematikos elektroninėmis užduotimis, skirtomis II ir IV gimnazijos klasių mokiniams

2020-10-01

2020 metų gegužės ir rugsėjo mėnesiais dalies mokyklų II ir IV gimnazijos klasių mokiniai turėjo galimybę atlikti matematikos ir lietuvių kalbos ir literatūros elektronines užduotis.

II gimnazijos klasės užduotys susijusios su pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo elektroninio formato paieškomis ir jas tikslinga atlikti mokiniams, kurie 2021 metais matematikos ir lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo užduotis atliks elektroniniu būdu. 2021 metų kovo mėnesį bus organizuojamas dar vienas bandomųjų II gimnazijos klasės testavimų ciklas. Šio ciklo pabaigoje mokiniams bus pateikiamos užduotys, formato prasme maksimaliai artimos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo užduotims.

IV gimnazijos klasės mokiniams siūlomos matematikos elektroninės užduotys, parengtos pagal Matematikos brandos egzamino programos reikalavimus bendrajam kursui. Užduotys aprėpia skaičių, veiksmų ir reiškinių, sinusų ir kosinusų teoremos, kvadratinių, racionaliųjų, iracionaliųjų lygčių ir lygčių su moduliu, centrinių ir įbrėžtinių kampų temas. Atkreiptinas dėmesys, kad trys matematikos testai yra skirtingi sudėtingumo, sunkumo ir apimties požiūriu.

Lietuvių kalbos ir literatūros elektroninės užduotys IV gimnazijos klasės mokiniams tiesiogiai nėra susijusios su lietuvių kalbos ir literatūros egzamino programos reikalavimais. Vienoje iš jų tikrinami negrožinio teksto suvokimo gebėjimai, kitoje – kalbos vartojimo žinios ir gebėjimai. Abiejų lietuvių kalbos ir literatūros testų pabaigoje mokiniai automatiškai gauna grįžtamąją informaciją apie pasirenkamojo atsakymo užduotyse pademonstruotas žinias ir gebėjimus.

Skip to content