I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko informaciniai nuotoliniai verslo ir švietimo bendruomenės susitikimai

2020-10-15

Tęsiame informacinių susitikimų nuotoliniu būdu švietimo bendruomenei ciklą. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas inovacijas, skaitmeninius mokymo įrankius, priemones ir mokymo metodikas.

„EDUKA klasėje mokyti(s) šiuolaikiškai paprasta,“ – taip prasidėjo UAB „Šviesa“ atstovo skaitytas pranešimas susitikime, kuris vyko 2020 m. spalio 13 d. nuotoliniu būdu. Koks yra šiuolaikinis ugdymas(is)? Ką naudoti nuotoliniam ugdymui(si)? Kaip derinti gyvą ir nuotolinį ugdymą(si)? UAB „Šviesa“ atstovas kalbėjo apie tai, ko reikia pamokai, ko reikia veiklai, pristatė mišraus ugdymo modelį. Lektoriui prisijungus prie EDUKA aplinkos, susitikimo dalyviai turėjo progą pamatyti, kaip galima praktiškai taikyti EDUKA klasės galimybes, susipažino su vadovėliais, užduotimis bei metodine medžiaga.

Kaip gali būti mokoma informatinio mąstymo? Kaip ugdyti informatinį mąstymą ir mokykloje per pamokas, ir popamokinėje veikloje? Apie informatinį mąstymą, „Bebro“ kortelių uždavinius, pristatydami patirtis pradinėse klasėse, ir daugelį kitų dalykų kalbėjo Vilniaus universiteto atstovai, kūrėjai ir mokytojai susitikime „Bebro“ kortelės 6–13 metų vaikams, vykusiame 2020 m. spalio 14 d. nuotoliniu būdu. Pasak lektorių, informatinis mąstymas, kurį yra svarbu ugdyti visur, apima problemų sprendimą, sistemų projektavimą ir žmogaus elgesio supratimą, pasitelkiant fundamentalias informatikos sąvokas. Informatiniam mąstymui ugdyti taikomi įvairūs metodai: konstrukcionistinis, „mokymasis darant“, darbas grupėse, žaidybinimas, projektinės veiklos. „Bebras“ – tai yra ne tik tarptautinis informatikos ir informatinio mąstymo konkursas, kuris 2020 metais vyks visą lapkričio mėnesį, ar varžybos, bet ir tinklas, kuris aprėpia net 67 šalis. Šių priemonių, kurias galima kūrybiškai taikyti ne tik per pamokas, bet ir laisvalaikiu namuose ar keliaujant, kūrime dalyvauja mokslininkai ir mokytojai. Pasak Vilniaus universiteto atstovų, konkursas „Bebras“  gerina uždavinių bei metodų supratimą. Konkursas yra populiarus, pritraukia beveik 3 000 000 dalyvių.

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content