I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Informacija apie skaitmenines mokymo priemones

2020-10-16

Nacionalinė švietimo agentūra teikia švietimo bendruomenei informaciją apie skaitmenines mokymo priemones nuotoliniam mokymui. Informacija apie priemones yra kaupiama skaitmeninių mokymo priemonių sąraše.

Sąraše skaitmeninės mokymo priemonės suskirstytos pagal ugdymo sritis, dalykus, klases ir mokymo priemonių tipą. Informacija apie skaitmenines mokymo priemones pateikiama formatais patogiais paieškai, išsaugojimui laikmenose ar spausdinimui:

Ugdymo turinio informacinėje sistemoje, esančioje skaitmeninių mokymo priemonių paieškoje, galima rasti ne tik skaitmeninių mokymo priemonių, bet ir mokymo objektų. Detaliojoje paieškoje įvedus raktinį žodį:

nuotolinis2020 – bus pateikiamas 2020 metų kovo–rugpjūčio mėnesiais sukauptų skaitmeninių mokymo priemonių sąrašas;
įtraukusis ugdymas – bus pateikiamas naujausias skaitmeninių mokymo priemonių, skirtų mokiniams, turintiems sutrikimų, sąrašas;
anketa2020 – bus pateikiamas naujausias skaitmeninių mokymo priemonių sąrašas pildomas 2020–2021 mokslo metais.

Susipažinti su skaitmeninių mokymo priemonių naudojimo ugdyme metodika galite SMP metodika.

Nuotoliniam mokymui naudojamos ir atvirosios programos – laisvai platinamos programos, kuriomis galima naudotis nemokamai. Jas galima modifikuoti, laikantis licencijose nurodytų sąlygų. Daugiau apie atvirąsias programas galite sužinoti susipažinę su tiriamuoju darbu „Atvirasis kodas švietime“ darbo grupės vadovė Valentina Dagienė. Šio tiriamojo darbo tikslas – išanalizuoti atvirųjų programų situaciją Lietuvoje, Europos Sąjungos ir kitose šalyse: kaip naudojama atviroji programinė įranga švietime, kokie vykdomi projektai, iniciatyvos, kaip vyksta atvirųjų programų adaptavimas ir lokalizavimas bei aptarnavimas.

Norėdami papildyti skaitmeninių mokymo priemonių sąrašą ar pranešti apie neveikiančią priemonę kreipkitės el. paštu smp.pagalba@nsa.smm.lt.

Jūratė Drazdauskienė
Nacionalinės švietimo agentūros
Ugdymo turinio departamento
Mokymo priemonių skyriaus metodininkė
El. p. jurate.drazdauskiene@nsa.smm.lt

Skip to content