I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko informaciniai nuotoliniai verslo ir švietimo bendruomenės susitikimai

2020-10-22

Tęsiame informacinių susitikimų nuotoliniu būdu švietimo bendruomenei ciklą. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas inovacijas, skaitmeninius mokymo įrankius, priemones ir mokymo metodikas.

„Dalyvaukime aktyviai ir išbandykime patys!“ – taip prasidėjo nuotolinis informacinis susitikimas Interaktyvus ugdymas klasėje ir nuotoliniu būdu, vykęs 2020 m. spalio 21 d. Susitikimo metu UAB „Education & Business technologies“ atstovai pristatė ugdymą klasėje ir nuotoliniu būdu, naudojantis SMART programine įranga. Šią įrangą galima dalinti į dvi dalis: SMART Notebook programinė įranga ir kiek mažiau žinoma, bet tampanti vis aktualesnė SMART Learning Suite programinė įranga – sistema, veikianti debesies „online“ principu ir leidžianti visas pamokas, užduotis demonstruoti interaktyviai mokiniams, ar dalintis su kolegomis. Ypač lengvai paruošiamos įvairių tipų interaktyvios užduotys leis praturtinti mokymo(si) medžiagą interaktyviais elementais. Pilna integracija su Office365 ir Google Classroom leidžia naudotojams ypač paprastai praplėsti turimas galimybes ir integruoti naujoves į jau naudojamą darbo aplinką. Lektorius taip pat kvietė nepamiršti www.ismaniklase.lt, kur galima rasti daugybę pamokų ir kartu įvairių pagalbos priemonių video mokymui, galima rasti nuotolines pamokas SMART Learning Suite. Ir visa šia mokomąja medžiaga mokytojai gali naudotis nemokamai.

Kas tai yra geografinės informacinės sistemos (GIS) ir kodėl apie jas reikia kalbėti? Kaip mes jas turime kiekvienas savo kasdienybėje? Ar (kaip) mano mokykla gali pradėti naudotis GIS? Apie visa tai ir apie darbą su GIS organizavimu kalbėjo UAB „Hnit-Baltic“ atstovai ir mokytojai susitikimo GIS mokykla GIS mokymo turinio, erdvinių duomenų ir žemėlapių aplinka, vykusio 2020 m. spalio 21 d. nuotoliniu būdu, metu. GIS mokykla – tai GIS mokomosios medžiagos, pamokų pritaikant GIS, erdvinių duomenų, interaktyvių žemėlapių, GIS programinės įrangos – ArcGIS Online rinkinys – viskas, ko reikia darbui su GIS technologijomis. GIS technologijų (Esri ArcGIS) pamokėlės padės tiems, kurie nori savarankiškai išmokti kurti skaitmeninius žemėlapius, tyrinėti aplinką pasitelkiant GIS, kurti GIS programėles. Metodinė medžiaga, pamokų su GIS pavyzdžiai bus naudingi bendrojo ugdymo mokyklų mokytojams paįvairinti geografijos, istorijos, informatikos ir kt. pamokas. Mokyklos ras informaciją apie galimybę nemokamai prisijungti ir naudotis ArcGIS žemėlapių kūrimo, erdvinių duomenų valdymo ir analizės sistema. www.gismokykla.lt – tai UAB „Hnit-Baltic“ ir Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos jungtinis projektas, skirtas skatinti geoinformacinių technologijų naudojimą Lietuvos mokyklose pamokose ir po pamokų.

 

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content