I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lapkričio 26 dieną minima Tarptautinė prancūzų kalbos mokytojo diena

2020-11-26

Pasaulį sudrebinusi pandemija lemia dar skubesnę pedagoginių praktikų kaitą. Koks naujas santykis gimsta tarp besimokančiųjų ir pedagogų, kaip jiems tenka bendradarbiauti? Kaip atskleisti ir atnaujinti savo pedagoginį potencialą, kai klasė tėra virtuali? Kaip skubiai prisitaikyti prie skaitmeninio pasaulio galimybių įvairovės? Ar anksčiau įgytos profesinės praktikos ir taikytos metodikos išliks?

Tai esminiai klausimai, kuriais šiandien, lapkričio 26 dieną, diskutuoja viso pasaulio prancūzų kalbos mokytojai ir dėstytojai daugybėje virtualių susitikimų, kuriuos šia, Pasaulinės prancūzų kalbos mokytojų federacijos iniciatyva rengiama ir jau tradicija tampančia proga organizuoja tarptautiniai partneriai.

Lietuvoje ši iniciatyva taip pat atliepiama, akylesnį dėmesį atkreipiant į mokyklas, kurios motyvuotai plėtoja frankofoniškąją aplinką, ir ypač – pagerbiant prancūzų kalbos mokytojus ir dėstytojus, kurie aktyviai prisideda prie prancūzų kalbos puoselėjimo ne tik savo miestuose ar rajonuose, bet ir nacionaliniame bei tarptautiniame kontekstuose.

Šia proga, Nacionalinė švietimo agentūra, bendradarbiaudama su Prancūzų institutu Lietuvoje, įteikė Qualité francophone – Kokybiško frankofoniškojo ugdymo ženklus Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijai ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijai. Šios mokyklos buvo pateikusios paraiškas ženklui gauti ir pilnai atitiko kriterijus, kurių esminiai – burti didesnes prancūzų kalbos besimokančiųjų klases, dėstyti prancūzų kalba kitus dalykus, rengti mokinius tarptautiniams DELF egzaminams, skatinti tarpmokyklinius ir tarpdalykinius projektus. Šis ženklas yra mokyklų komandų veiklų įvertinimas ir įpareigojimas dvejiems metams vystyti pradėtus sumanymus. Praėjusiais metais Qualité francophone – Kokybiško frankofoniškojo ugdymo ženklai buvo įteikti Klaipėdos „Aukuro“ gimnazijai, Alytaus Dzūkijos pagrindinei mokyklai, Kauno Jurgio Dobkevičiaus pagrindinei mokyklai, Radviliškio Lizdeikos gimnazijai ir Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijai.

Taip pat šia proga norima parodyti išskirtinumą tiems, kas per ilgesnę ar trumpesnę savo karjerą stipriai prisideda prie prancūzų kalbos puoselėjimo. Už prasmingai suvokiamą daugiakalbystę, už prancūzų kalbos ir frankofoniškosios kultūros sklaidą Lietuvoje šiandien skiriami Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Prancūzų instituto Lietuvoje padėkos raštai šiems Lietuvos prancūzų kalbos mokytojų ir dėstytojų asociacijos nominuotiems prancūzų kalbos specialistams:

prof. Vytautui Bikulčiui, Vilniaus universitetas

prof. Genovaitei Dručkutei, Vilniaus universitetas

Vitalijai Kazlauskienei, Vilniaus universitetas

Svetlanai Kosovai, Vilniaus universitetas

Pierre‘ui Henri Pache‘ui, Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazija

Almai Razmienei, Kretingos Pranciškonų gimnazija

Miroslavui Stasilo, Vilniaus universitetas

Reginai Tijunonytei, Panevėžio raj. Velžio gimnazija

Živilei Vaičiūnienei, Palangos Senoji gimnazija

Vitai Valiukienei, Vilniaus universitetas

Sveikiname!

Vivent les professeurs de français!

Skip to content