I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko informacinis nuotolinis verslo ir švietimo bendruomenės susitikimas

2020-12-03

Tęsiame informacinių susitikimų nuotoliniu būdu švietimo bendruomenei ciklą. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas inovacijas, skaitmeninius mokymo įrankius, priemones ir mokymo metodikas.

„Labai smagu kalbėti į mikrofoną ir į monitorių, kai Jūsų nematau, bet jaučiu, kad čia susirinko tie, kuriems tikrai rūpi Lietuvos švietimas ir Lietuvos ateitis, nes ją galime pakeisti tiktai per švietimą. O mes esame komanda iš UAB „Baltic Orbis“, kuri norėtų su džiaugsmu pasidalinti savo patirtimi, nes pokyčiai, kurie vyksta pasaulyje, visų pirma palietė švietimą ir mums sudarė ne tik prielaidas keistis, bet ir būtinybę“, – tokiais žodžiais UAB „Baltic Orbis“ atstovai pradėjo susitikimą Pasitikėjimo savimi ugdymas per STEAM veiklas naudojant patyriminį ugdymo metodą ir priemones, vykusį 2020 m. gruodžio 1 d. nuotoliniu būdu. LEGO® Education siūlo patrauklias STEAM mokymosi priemones ikimokyklinio, pradinio ir vidurinio ugdymo klasėms. Šios priemonės leidžia lavinti įvairius įgūdžius tiek pamokose, tiek per popamokines veiklas ir varžybas. Įkvepiančios veiklos skatina bendradarbiavimą ir kritinį mąstymą, LEGO® Education sprendimai padeda pedagogams sukurti aplinką, kurioje per žaismingą mokymąsi ugdomas mokinių emocinis atsparumas, pasitikėjimas savimi. Informacinio susitikimo metu UAB „Baltic Orbis“ atstovai ir pristatė LEGO® Education siūlomą hibridinį mokymosi modelį kaip pagalbą pedagogams organizuojant pamokas pandemijos metu ir po jos. Jis leidžia mokytis įvairiomis sąlygomis:  mokykloje, nuotoliniu būdu ar derinant abu mokymosi būdus. Taip pat susitikimo metu buvo pristatoma, kaip vaikai galėtų kuo saugiau ir geriau mokytis mokant juos patyriminiu (Hands-on) ugdymo metodu.

Programos „Matematika!“ – tai dvi internetinės kompiuterinės matematikos pratybų programos. „Matematika! 0–6“ apima 0–6 klasių kursus ir turi 6000 užduočių. „Matematika! 7–9“ apima 7–9 klasių kursus ir turi 2000 užduočių. Šias programas galima naudoti tiek nuotoliniam mokinių darbui namuose, savarankiškam mokymuisi, tiek ir pamokų metu. Apie jas susitikimo Programos ,,Matematika!“, vykusio 2020 m. gruodžio 2 d. nuotoliniu būdu metu, ir papasakojo UAB „Tarptautinis verslo tinklas“ atstovai.

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių sklaidos skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content