I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Baltijos šalių skaitmeninių įgūdžių ugdymo programa

2020-12-17

Bendradarbiaudama su Baltijos šalių universitetais, „Microsoft“ šiame regione pradeda pasaulinę skaitmeninių įgūdžių lavinimo programą. Jos dalyviai įgaus kompiuterinių įgūdžių, kurių ypač reikia šiandieninėje darbo rinkoje – duomenų ir verslo analizės, programų kūrimo, projektavimo ir testavimo. Mokymų programa nemokama, tad ja galės naudotis visi be išimties Baltijos šalių gyventojai. Planuojama, kad iniciatyvos metu daugiau nei 10 000 žmonių kiekvienoje iš trijų Baltijos šalių įgis reikalingų skaitmeninių įgūdžių. Lietuvoje „Microsoft“ programos partneriais tapo „ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas“.

 Apie programą

Dabar visi žino, kad pasaulis keičiasi. Inovacijos ir nuolatinė technologijų plėtra tapo norma tiek akademinėje, tiek darbo aplinkoje. Todėl naujų įgūdžių mokymasis taps esminiu elementu gerinant žmonių ir įmonės plėtrą bei konkurencingumą.

Siekdama paremti šiuolaikinių žinių mokymąsi, „Microsoft“, vykdydama pasaulinę iniciatyvą, bendradarbiaudama su Latvijos universiteto LUMIC inovacijų centru, ISM vadybos ir ekonomikos universitetu Vilniuje bei Estijos verslo mokykla Taline, sukūrė asmeninio tobulėjimo programą – „Baltijos šalių skaitmeninių įgūdžių ugdymo programa“. Šios programos metu galima nemokamai pasirinkti ir studijuoti vieną iš keturių programoje siūlomų kursų:

Verslo analizė

Ši kryptis apima darbo su duomenimis įgūdžius, pavyzdžiui, duomenų vizualizavimą ir analizę, debesų kompiuterijos pagrindus ir jų pritaikymą verslo plėtrai.

Duomenų analizė

Studijuojant duomenų analizę siūloma išmokti duomenų vizualizavimo pagrindų, darbo su „Microsoft“ platforma „Power BI“ įgūdžių ir kitų pagrindų, kurie padės naudoti duomenis bet kurioje srityje.

„No-code“ ar „Low-code“ programų kūrimas

Šio kurso metu bus įvaldytas programinės įrangos ir sistemų projektavimas, taip pat kūrimo ir testavimo metodai.

Programų kūrimas

Programų kūrimo žinios leis kurti programas, kurios padės supaprastinti, modifikuoti ir automatizuoti verslo procedūras.

Reikalingos žinios

  • Pagrindiniai anglų kalbos įgūdžiai
  • Kompiuteriniai įgūdžiai, įskaitant pagrindinius „MS Office“ programinės įrangos naudojimo įgūdžius

Programos eiga

Studijų programa grindžiama savarankiškomis studijomis – kiekvienas programos dalyvis per 8 savaites įgyja žinių jam tinkamu laiku ir tempu, naudodamasis „Microsoft Learn“ platformoje esančiais studijų ištekliais.

Savarankiškos studijos bus papildytos praktinėmis pamokomis, kurių metu studijų programų vadovas kartu su pramonės ekspertais dalinsis patirtimi, kaip įgytas žinias pritaikyti praktiškai.

Programos pabaigoje studentai turės išlaikyti testą, kad gautų šio kurso baigimo ženklelį. Kiekvienas mokymo programų dalyvis, nusprendęs, gali tęsti studijas ir ruoštis egzaminui, norėdamas gauti „Microsoft“ sertifikatą.

Labiausiai motyvuoti programos dalyviai turės galimybę užsiregistruoti į virtualią praktiką, kurios metu galės pasitikrinti savo žinias ir pritaikyti jas gyvenime.

Studijos prasidės 2021 m. sausio mėnesį. Studijos yra nemokamos ir bus vykdomos anglų kalba.

Skip to content