I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Jaunieji mokytojai kviečiami tobulintis Japonijoje – studijos finansuojamos

2021-01-28

Jaunieji Lietuvos mokytojai kviečiami teikti paraiškas Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir technologijų ministerijos (Monbukagakusho: MEXT) finansuojamoms studijoms Japonijoje. Mokytojų profesinio tobulinimosi stipendija skiriama laikotarpiui, reikalingam pabaigti pasirinktą studijų kursą Japonijoje nuo 2021 m. spalio iki 2023 m. kovo mėn.

Pagrindiniai reikalavimai pretendentams: anglų kalbos žinios, ne mažesnė nei 5 metų mokytojo darbo patirtis pradinio, pagrindinio ar vidurinio ugdymo įstaigoje arba įstaigoje, rengiančioje mokytojus, amžius – iki 35-erių metų.

Išsamios informacijos ir elektroninės paraiškos formos ieškokite Japonijos ambasados tinklapyje: https://www.lt.emb-japan.go.jp/itpr_lt/jpgov_scholarship.html#mokytoju.

Iškilus klausimams, galima teirautis telefonu Vilniuje (85) 230 3855 arba elektroninio pašto adresu: culture@vn.mofa.go.jp.

Galutinė dokumentų pateikimo data – 2021 m. vasario 18 d. (iki 17 val.).

Paraiškos dokumentus, nurodytus programos aprašo „Application guidelines“ skyriuje, mokytojai turėtų pateikti paštu adresu: M. K. Čiurlionio g. 82B, LT-03100 Vilnius. Ant voko su dokumentais būtina nurodyti „MEXT Mokytojų profesinio tobulinimosi programa“. El. paštu dokumentai nepriimami.

Reikalavimus atitinkantys kandidatai 2021 m. vasario pabaigoje bus kviečiami laikyti anglų ir japonų kalbos egzaminų bei į pokalbį su komisija Vilniuje. (Laikant egzaminą japonų kalbos žinios nėra būtinos, tačiau šios kalbos bus privaloma mokytis nuvykus į Japoniją). Apie tikslų egzamino laiką bei vietą kandidatai bus asmeniškai informuojami, todėl labai prašoma nurodyti tikslius kontaktinius duomenis.

Kviečiame jaunuosius mokytojus ir pedagogus rengiančius dėstytojus pasinaudoti puikia galimybe ir ne tik įgyti naujų kompetencijų, bet ir susipažinti su paslaptingos, senąsias tradicijas išsaugojusios, bet ir šiuolaikiškos šalies švietimo sistema ir kultūra.

Skip to content