I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kviečiame 8–12 klasių mokinius registruotis į nuotolines pamokas „Nešvaistyk ateities – dirbk legaliai!“

2021-02-05

Valstybinė darbo inspekcija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, siekdama padėti mokiniams pasiruošti įsitraukti į darbo rinką ir supažindinti juos su darbo teisės pagrindais, o taip pat ugdyti jų pilietiškumą bei socialinę atsakomybę, 2021 m. vasario mėnesį 8–12 klasių mokiniams organizuoja nuotolines pamokas „Nešvaistyk ateities – dirbk legaliai!“

Nuotolines pamokas veda Valstybinės darbo inspekcijos specialistai, kurie pamokos metu apžvelgia svarbiausius su įdarbinimu susijusius aspektus: kokios yra darbo įteisinimo formos, kas yra nelegalus ir nedeklaruotas darbas, nuo kelerių metų galima pradėti dirbti, kokius darbus leidžiama dirbti nepilnamečiams, kiek laiko jie gali dirbti, kada ir kaip sudaroma darbo sutartis, kas joje turi būti aptarta, kaip apmokama už darbą, ką daryti ir kur kreiptis, jei darbdavys nesilaiko savo įsipareigojimų. Taip pat daug dėmesio skiriama legalaus darbo privalumams ir nelegalaus darbo žalai aptarti: kodėl dirbti nelegaliai „neapsimoka“, kaip žinoti, kad dirbama legaliai, kaip dėl nelegalaus darbo nukenčia pats darbuotojas, visuomenė, valstybė.

Nuotolinė pamoka derinama prie kiekvieno pedagogo galimybių. Medžiaga gali būti integruojama į įvairias pamokas – ekonomikos, pilietiškumo ir kt., taip pat į klasės valandėles, derinama su projektine mokinių veikla.

 

Registracija į nuotolines pamokas: http://tiny.lt/hzaecp9.

Daugiau informacijos: tel. 8 52139768, el. p. birute.macijauskiene@vdi.lt.

Plačiau: Valstybinės darbo inspekcijos interneto svetainėje: http://tiny.lt/yzbc732, Valstybinės darbo inspekcijos Facebook paskyroje.

SVARBU. Klasę į nuotolines pamokas turi užregistruoti atsakingas mokytojas.

Skip to content