I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Su Lietuvos matematikos mokytojų asociacija aptartas pasirengimas mokinių pasiekimų patikrinimui

2021-02-05

Šiandien Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) Stebėsenos ir vertinimo departamento atstovai susitiko su Lietuvos matematikos mokytojų asociacija.

Susitikime buvo apsvarstyti asociacijos teikti pasiūlymai dėl matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo (PUPP) organizavimo ir vykdymo, aptarti pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo  tvarkaraščio sudarymo principai, pateikti konkretūs paaiškinimai, kaip PUPP bus vykdomas elektroniniu ir elektroniniu nuotoliniu būdu. Susitikime kalbėta apie būsimo PUPP mokinių vertinimo ypatumus, PUPP vertintojų mokymus.

PUPP tvarkaraščiai buvo patvirtinti praėjusių metų rudenį ir patikrinimas vyks kaip numatyta. PUPP vykdymas nuotoliniu būdu kelia iššūkių, tačiau siekiant tinkamai tam pasiruošti, NŠA atliks bandomuosius patikrinimus. Bendrai bandomuosiuose patikrinimuose dalyvauti užsiregistravo arti 20 tūkst. moksleivių. Bandomojo matematikos PUPP rezultatams aptarti numatytas kitas susitikimas.

Kalbėta ir apie pasiruošimą valstybiniam matematikos brandos egzaminui. Ir NŠA, ir Lietuvos matematikos mokytojų asociacija sutaria, kad brandos egzaminų užduoties struktūra neturi būti keičiama.

Nacionalinė švietimo agentūra, siekdama gerinti pasirengimą pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimui ir valstybinių brandos egzaminų vykdymui, intensyviai konsultuojasi su įvairiomis švietimo organizacijomis ir yra atvira jų pasiūlymams.

Skip to content