I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


In memoriam Vytautas Andrėkus

2021-02-09

Švietimo bendruomenė atsisveikina su Vytautu Andrėkumi, atsakingu ir dėmesingu kolega, mokytoju, mokyklos direktoriumi, ilgamečiu pedagogų kvalifikacijos tobulinimo ekspertu. Nacionalinės švietimo agentūros darbuotojai, jo mokiniai ir bičiuliai liūdi dėl šios netekties kartu su Vytauto artimaisiais.

Vytautas Andrėkus gimė 1958 m. sausio 8 d. Plungės rajone. Vilniaus valstybiniame pedagoginiame institute studijavo matematiką, ją labai mėgo ir studijas baigė aukščiausiais įvertinimais. Visą savo gyvenimą Vytautas skyrė švietimui: dirbo tuometinėje Vilniaus 43-iojoje mokykloje matematikos mokytoju, tuometinėje Vilniaus 27-ojoje vidurinėje mokykloje direktoriumi, daugiau kaip ketvirtį amžiaus – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pavaldžiose institucijose: Lietuvos pedagogų kvalifikacijos tobulinimo institute, Pedagogų profesinės raidos centre, Ugdymo plėtotės centre, Nacionalinėje švietimo agentūroje. Vytauto darbo rezultatai turėjo daug įtakos Lietuvos pedagogų kompetencijų augimui, mokytojų autoriteto stiprinimui, kitoms iniciatyvoms, siekiant kūrybiškumo ir sėkmingo mokymosi kiekvienoje šalies mokykloje.

Vytautą visi prisimins kaip kompetentingą kolegą, patarėją, dosniai besidalijantį ekspertinėmis įžvalgomis. Mūsų atminty Vytautas liks kaip labai jautrus ir atsakingas žmogus, padedantis, išklausantis, pajuokaujantis… ir labai gilus, kartais prabylantis savo kurtais posmais…

Kai išaušta tas saulėtas rytas,

Geriausia – užmiršti skaičiuoti.

Juk aplink tiek nesuskaičiuojamų:

Šermukšnio uogų, sodo obuolių, paprastų žodžių…

 

Autorius Vytautas Andrėkus, 2016 m.

 

Skip to content