I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokyklos kviečiamos naudotis „Shape the Future“ programa įsigyjant kompiuterius

2021-02-09

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) primena, kad dėl bendradarbiavimo programos „Shape the Future“ mokyklos, įsigydamos kompiuterius, gali gauti nuolaidą „Windows® 10 Pro (National Academic)“ operacinei sistemai.

„Microsoft“ programos „Shape the Future“ kūrėjai, bendradarbiaudami su įrenginių gamintojais, siekia, kad mokykloms būtų prieinamos geriausios „Windows 10“ operacinės sistemos kainos naujuose „Windows“ įrenginiuose. Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bendradarbiauja su „Microsoft“, siekdama užtikrinti, kad Lietuvos mokyklos galėtų pasinaudoti „Shape the Future“ programa atliekant naujos įrangos pirkimus, ir užsakė programos patvirtinimo raštą visoms Lietuvos mokykloms.

Prieš prašydamos kainos pasiūlymo iš OEM įrangos gamintojo (gamintojas turi turėti „Named OEM partner“ statusą), mokyklos turėtų pateikti šį raštą, taip užsitikrindamos tinkamas nuolaidas „Windows® 10 Pro (National Academic)“ operacinei sistemai gauti. Operacinės sistemos raktai gamybos metu yra diegiami tiesiai į įrangos BIOS arba UEFI, taip užtikrinant visus legalumo reikalavimus.

Mokyklos tinkamumas jau yra patvirtintas pagal Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos tvarkomų mokyklų sąrašą.

„Microsoft“ partneriai siūlo visų tipų įrenginius, naudojamus švietimui (įvairiomis kainomis):

  • planšetinius kompiuterius;
  • „2-in-1“ nešiojamuosius kompiuterius;
  • nešiojamuosius kompiuterius;
  • stalinius ir „viskas viename“ tipo stacionarius kompiuterius.

„Shape the Future” patvirtinimo raštas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai dėl tinkamumo

Skip to content