I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Diskusijoms apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje – vaizdo medžiaga

2021-02-18

Projekto „Atgal į mokyklą“ organizatoriai dėl COVID-19 pandemijos šiais metais vietoje tradicinių susitikimų mokyklose ir diskusijų apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje parengė tris vaizdo įrašus, kuriuose savo patirtimi, žiniomis, idėjomis ir aktualijomis dalijasi Lietuvos diplomatai, jaunimo organizacijų atstovai bei žymūs Lietuvos visuomenės veikėjai.

Parengta vaizdo medžiaga kviečiami naudotis istorijos, pilietiškumo ugdymo, geografijos ir kiti mokytojai.

Projektą organizuoja Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija.

 

Lietuva – Europos Sąjungos šeimos narė

Buvę Lietuvos atstovai ES – Jovita Neliupšienė bei Romas Švedas – dalindamiesi asmeninėmis patirtimis, supažindina su ambasadoriaus darbo diena, atstovavimu Lietuvos interesams ES. Nuo tokių iššūkių, kaip ES biudžeto sudarymas bei „Brexit“ klausimo sprendimas iki Lietuvos energetinės nepriklausomybės užtikrinimo ir Rytų partnerystės politikos.

Vaizdo įrašą rasite čia: https://mokytojotv.emokykla.lt/2021/02/lr-uzsienio-reikalu-ministerija-lietuva.html.

 

Ką gali jaunas žmogus Europos Sąjungoje?

Trys jauni lietuviai europiečiai – atstovaujantys Lietuvos jaunimo organizacijų tarybai (LiJOT) – Tarptautinių reikalų koordinatorius Paulius Serapinas, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros vadovė Guoda Lomanaitė bei „DiscoverEU“ konkurso laimėtojas Edvardas Lukošius – pasakoja apie jaunimo galimybes ES ir dalijasi įgyta patirtimi, kaip ne tik dalyvauti ES projektuose, bet ir teikti pasiūlymus, skirtus ES politikos kūrimui.

Vaizdo įrašą rasite čia: https://mokytojotv.emokykla.lt/2021/02/lr-uzsienio-reikalu-ministerija-ka-gali.html.

 

Kaip galime prisidėti prie Europos ateities kūrimo?

Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala, asociacijos „Kūrybinės jungtys“ atstovė Milda Laužikaitė bei ambasadorius ypatingiems pavedimams Edvilas Raudonikis pasakoja apie dabartinius iššūkius ES bei galimus jų sprendimo būdus. Vaizdo įraše didžiausias dėmesys skiriamas Žaliojo kurso temai bei artėjančiai konferencijai dėl Europos ateities, kuri vyks visoje ES.

Vaizdo įrašą rasite čia: https://mokytojotv.emokykla.lt/2021/02/lr-uzsienio-reikalu-ministerija-kaip.html.

Skip to content