I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Surengtas nuotolinis susitikimas, skirtas aptarti ugdymo turinio skaitmeninimą

2021-02-24

„Klausydamasi prieš susitikimą vykusios diskusijos, suprantu, kad lygiai tokios pat diskusijos vyksta kalbantis apie skaitmeninį ugdymo turinį. Be jokios abejonės, stebėdama Lietuvos mokytojų veiklą, tikiu, kad turime nepaprastai daug puikių dalykų Lietuvos mokyklose, antraip tikriausiai seniai būtume bankrutavę, tad tik Jūsų visų dideliu įdirbiu ir pastangomis, ugdymo procesas vyksta sėkmingai. Tikriausiai kiekvienas turėtume atsakyti sau, kas man yra tas skaitmeninis turinys, ar tai skaidrės, kurias rengiu mokiniams prieš kiekvieną pamoką, ar tai testo uždaviniai, ar tai rimti klausimynai, o gal, vis dėlto, kažkas daugiau“, – tokiu pamąstymu Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė pradėjo nuotolinį susitikimą, kuris įvyko 2021 metų vasario 23 dieną ir buvo skirtas aptarti ugdymo turinio skaitmeninimą.

Kai kalbame apie skaitmeninį ugdymo turinį, reikėtų rasti bendrą sutarimą, kas tai yra. Nes dažnai nutinka, kad bandome šio dalyko neįvertinti, bandome apsiriboti teigimu, kad tai tik skaitmeninės mokymo priemonės ar panašiai. Tiesą sakant, ugdymo turinys neblogai aprašomas švietimo įstatyme, ten sakoma, kad ugdymo turinys yra tai, ko mokoma ir mokomasi, kaip mokoma ir mokomasi, kaip vertinama mokinių pažanga ir pasiekimai, kokios mokymo ir mokymosi priemonės naudojamos.

Diskutuojant apie skaitmeninį ugdymo turinį, matyt, reikėtų suvokti, kad jį sudaro skaitmeninė mokinio ir mokytojo kompetencija; metodai, taikant skaitmenines technologijas; individualizuotas vertinimas, duomenų analitika; kompiuterinė technika, internetas; programinė įranga, virtuali mokymosi aplinka ir skaitmeninės mokymo priemonės.

Susitikimo metu kalbėta apie ugdymo turinio skaitmeninimą, DNR lėšų panaudojimą mokyklose 2020 metais, pristatytas skaitmeninių mokymo priemonių sąrašas, papasakota apie Nacionalinės švietimo agentūros skaitmenines mokymo priemones, pateiktos nuorodos surasti metodinės medžiagos. Dalyviai išgirdo apie skaitmeninių mokymo priemonių atnaujinimą: lūkesčius ir iššūkius. Buvo kalbama apie naujų skaitmeninių mokymo priemonių kūrimą, taip pat atnaujintų Bendrųjų ugdymo programų atvaizdavimą.

Apie visa tai, ir daugelį kitų dalykų, susitikime kalbėjo, mintimis ir įžvalgomis dalijosi Nacionalinės švietimo agentūros atstovai.

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių skaidos skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content