I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Laikantiems valstybinius brandos egzaminus – papildoma pagalba

2021-03-09

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) šiemet valstybinius brandos egzaminus laikantiems ir jų mokytojams parengė pagalbos priemonių paketą.

„Norime, kad mokiniai ir mokytojai, kurie šiemet dalyvaus valstybinių brandos egzaminų sesijoje, patirtų kuo mažiau sunkumų ir nesklandumų. Po konsultacijų su mokytojais dalykininkais agentūros specialistai parengė visą priemonių paketą, kuris, tikimės, bus naudingas“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Siekiant, jog mokytojai ir valstybinius brandos egzaminus laikantys mokiniai aiškiai ir vienodai suprastų vertinimo kriterijus, bus paskelbti vertinimo susitarimai. Juose paaiškinama, kaip yra vertinamos matematikos ir chemijos užduotys. Mokytojams bus pateikiami lietuvių kalbos ir literatūros darbų vertinimo per valstybinį brandos egzaminą susitarimai: tai turėtų padėti suvienodinti požiūrį į rašinių vertinimą per valstybinį, mokyklinį egzaminus ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą.

Laikantiems valstybinius brandos egzaminus bus paruošta po 4 biologijos, istorijos ir matematikos interaktyvius testus, kuriuos atlikdami mokiniai ne tik spręs užduotis, tačiau ir mokysis gaudami grįžtamąjį ryšį peržiūrėdami, taisydami neteisingus atsakymus.

„Svarbu atkreipti dėmesį, jog visos priemonės yra pagalbinės ir neatstoja dvylikos metų mokyklinės programos, darbo su mokytojais bei savarankiško mokymosi. Tačiau neabejoju, jog tie, kas ieško papildomų priemonių pasiruošti egzaminams, ras naudingos informacijos. Kartojimo ir mokymosi niekada nebūna per daug“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Į pagalbos priemonių paketą įtrauktą medžiagą abiturientai ir mokytojai ras NŠA interneto svetainėje. Čia bus pateikta ir daugiau įvairios medžiagos, tinkamos ruošiantis valstybiniams brandos egzaminams. Informacija apie jau parengtas ir prieinamas pagalbos priemones bus skelbiama NŠA socialinių tinklų paskyrose.

Komentarai ir atsakymai į klausimus dėl pasirengimo egzaminams, reaguojant į aktualijas, bus teikiami nuo kovo vidurio iki pat egzaminų sesijos pradžios. NŠA interneto svetainėje veiks atnaujinta dažniausiai užduodamų klausimų skiltis ir galimybė pateikti savo klausimą.

 

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) dalyvauja įgyvendinant valstybinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo politiką. Prisideda užtikrinant švietimo kokybę, teikia informacinę, konsultacinę, kvalifikacijos tobulinimo, ugdymo pagalbą. Vykdo švietimo stebėseną ir švietimo tyrimus, formuoja ugdymo turinį ir koordinuoja jo įgyvendinimą.

Daugiau informacijos

Nacionalinė švietimo agentūra

El. paštas: ziniasklaidai@nsa.smm.lt

Skip to content