I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Vertinimo gairės prisidės prie vienodo požiūrio į rašinių vertinimą

2021-03-10

Nacionalinė švietimo agentūra parengė lietuvių kalbos ir literatūros baigiamųjų darbų vertinimo gaires, skirtas lietuvių kalbos ir literatūros brandos – valstybinio ir mokyklinio – egzamino rašiniams vertinti. Siekiant vienodo požiūrio į rašinių vertinimą, siūloma jomis remtis vertinant ir dalyko pagrindinio ugdymo pasiekimo rašinius.

Plačiau vertinimo gairės ir valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros egzamino vertinimo kriterijai bus komentuojami nuotolinėje konsultacijoje, vyksiančioje kovo 16 d., 15.30 val.

Lietuvių kalbos ir literatūros baigiamųjų darbų vertinimo gaires pristatys Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) Stebėsenos ir vertinimo departamento Pasiekimų patikrinimo užduočių skyriaus vedėja dr. Gitana Notrimaitė-Muzikevičienė, komentuos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ekspertės Irena Kanišauskaitė ir Daiva Stukienė.

Nuotolinėje konsultacijoje galima dalyvauti platformoje „MS Teams“ (prisijungimo nuoroda) arba gyvai stebėti NŠA „Facebook“ paskyroje.

Lietuvių kalbos ir literatūros baigiamųjų darbų vertinimo gairės prieinamos NŠA interneto svetainėje, skyriuje „Mokomieji dalykai > Lietuvių kalba ir literatūra“.

Skip to content