I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Surengtas informacinis verslo ir švietimo bendruomenės susitikimas

2021-03-12

Tęsiame informacinių susitikimų ciklą nuotoliniu būdu, skirtą švietimo bendruomenei. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas naujoves, skaitmenines mokymo(si) priemones ir mokymo metodikas.

MISIJA: STEAM čia gimsta aistra mokslui. Kas? Mes – pasitelkę savo kūrybingumą ir įgūdžius, kuriame teigiamą poveikį vaikų asmenybės vystymuisi, ugdyme taikydami STEAM (gamtos mokslų, inžinerijos, technologijų, menų ir matematikos praktinis taikymas) mokymosi principus. Kaip? Remdamiesi patyriminiu mokymusi (angl. hands-on learning), mokiniams suteikiame galimybę jausti pasitikėjimą savimi, nebijoti priimti iššūkius ir tvirtai jaustis besikeičiančiame pasaulyje. Kodėl? Mūsų tikslas – puoselėti žmogiškuosius įgūdžius, kurie skiria mus nuo mašinų ir kompiuterių. Tikime, kad žaidimu grindžiamas mokymas – geriausias būdas paruošti vaikus ateičiai. STEAM ugdymas. Tarpdalykinis ugdymas, dvidešimt pirmojo amžiaus įgūdžių lavinimas, aktyvus patyriminis mokymas(is) – tai kryptys, metodikos ir būdai, kurie užtikrina vaikų norą įsitraukti į ugdymo procesus jau vaikystėje, skatina jų smalsumą ir norą tobulėti bei mokytis visą gyvenimą.

MERGE EDU – tai sąveikioji mokymo(si) platforma, kurioje pasitelkiami virtualios ir papildančiosios realybės sprendimai (VR / AR). Skaitmeninis turinys skirtas STEAM ugdymui klasėje ir namuose. Daugiau nei 1 000 AR objektų ir daugiau nei 100 užsiėmimų planų. Suderinamumas su bendradarbiavimo ir komunikavimo platforma „Microsoft Teams“, modeliavimo programa „Tinkercad“, grafikos ir modeliavimo programa „Paint 3D“. Naudodamiesi specialiai „Merge Edu“ platformai sukurtu kubu mokiniai gali tyrinėti Saulės sistemą, fosilijas ir senovinius artefaktus, DNR molekulę, žmogaus kūną, vandenynus ir kt. – tiesiog savo delne.

Šiais ir daugeliu kitų naujovių dalijosi VšĮ „Eduplius“ atstovai informacinio susitikimo MERGE EDU metu, kuris vyko 2021 metų kovo 10 dieną.

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių sklaidos skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content