I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Surengtas informacinis verslo ir švietimo bendruomenės susitikimas

2021-03-18

Tęsiame informacinių susitikimų ciklą nuotoliniu būdu, skirtą švietimo bendruomenei. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas naujoves, skaitmenines mokymo(si) priemones ir mokymo metodikas.

„Pradedant susitikimą, kelčiau tokį klausimą: kaip transformuoti knygos skaitymą, žaidimą ir filmo žiūrėjimą į interaktyvų ugdymą? Ir man įsiminusi viena tokių įdomesnių citatų, priverčiančių susimąstyti, – pasakyta buvusio mokytojo Jack Ma. Jis teigia, kad „Jeigu mes nepakeisime mokymo metodų, tuomet po 30 metų būsime didelėje bėdoje“, – tokia mintimi susitikimą pradėjo mažosios bendrijos „Molbertas“ atstovas.

Taigi, Lietuvoje sukurtas sąveikusis istorijos kūrimo metodas, skirtas 9–12 klasių mokiniams. Žaidimo dalyviai patenka į laukinių vakarų aplinką, o ten, gaudami užuominas, tyrinėdami maketą, priimdami sprendimus, siekia bendro tikslo. Tik dalyvių bendradarbiavimas ir pasirinkimai lemia istorijos baigtį ir pasiektą rezultatą. Žaidimas leidžia mokytis dirbant komandoje (kiekvienas komandos narys svarbus, nes kiekviena istorijos detalė gali turėti lemiamą reikšmę); įtraukia smalsauti, nes mokomasi kuriant ir keičiant istoriją (naratyvinis mokymas); ugdo XXI a. įgūdžius (bendradarbiavimą, kritinį mąstymą, kūrybiškumą, empatiją ir t. t.); leidžia pažinti ir suprasti žmonių santykius, suteikia galimybę spręsti konfliktus.

Apie tai ir daugelį kitų dalykų, pristatydami mokymo priemones praktiškai, ir kalbėjo mažosios bendrijos „Molbertas“ atstovai informacinio susitikimo „Interaktyvi istorijos kūrimo priemonė“, kuris vyko 2021 m. kovo 17 d., metu.

 

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių sklaidos skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content