I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko praktinio mokymo vadovo „Medijų ir informacinis raštingumas“ pristatymo renginys

2021-04-08

Praktinio mokymo vadovo „Medijų ir informacinis raštingumas“ pristatymo renginiu „Saugesnio interneto“ projekto vykdytojai pradėjo parengtų išteklių viešinimo renginių ciklą. 2021 m. kovo 31 d. vykusiame renginyje dalyvavo per 80 dalyvių: mokyklų vadovai, įvairių dalykų mokytojai praktikai, Nacionalinės švietimo agentūros darbuotojai.

Leidėjo „Deutsche Welle“ (DW) praktinį mokymo vadovą „Medijų ir informacinis raštingumas“ (atsisiųsti) pristatė Evaldas Rupkus, „DW Akademie“ Medijų vystymo Azijoje ir Europoje departamento projektų ir mokymų vadovas. Medijų ir informacinį raštingumą (toliau – MIR) jis apibrėžė kaip kompetencijų rinkinį, padedantį žmonėms naviguoti medijų pasaulyje. Toliau savo pranešime jis kalbėjo apie tai, kad leidinyje aprašomos įvairios temos, pateikiami pavyzdžiai, pagrindinė informacija apie medijas, naujienas ir žurnalistiką, socialines medijas, fotografiją ir vaizdo įrašus padės ugdyti mokinių kompetencijas – kaip rasti ir naudoti informaciją, suprasti ir įvertinti medijas, kurti ir dalytis žinutėmis, žinoti savo teises ir pareigas, įgyvendinti savo teises ir atsakingai komunikuoti.

Lektorė Liudmila Corlateanu, „DW Akademie“ projektų vadovė Moldovoje, pristatė pasirenkamąjį MIR kursą Moldovoje, o lektorė Hele Liiv-Tellmann, Estijos švietimo ir jaunimo tarybos atstovė, – MIR integravimą į įvairius dalykus Estijoje bei rengiamą nacionalinę MIR strategiją.

Renginio dalyviai diskutavo apie MIR integravimo galimybes bendrojo ugdymo veiklose.

Daugiau informacijos apie leidinio pristatymą rasite čia.

 

Giedrė Čiapienė
Švietimo pagalbos departamento
Mokyklų veiklos plėtros skyriaus metodininkė
Saugesnio interneto ambasadorių koordinatorė
Tel. 8 658 18 319
El. p. Giedre.Ciapiene@nsa.smm.lt

Skip to content