I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Surengtas informacinis verslo ir švietimo bendruomenės susitikimas

2021-04-08

Tęsiame informacinių susitikimų ciklą nuotoliniu būdu, skirtą švietimo bendruomenei. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas naujoves, skaitmenines mokymo(si) priemones ir mokymo metodikas.

„Robotika ir programavimas pasiekiami KIEKVIENAM MOKINIUI“, – tokią mintį iš UAB „Baltic Orbis“ atstovo išgirdome informacinio susitikimo pradžioje. Pažangi mokymo filosofija, kurią sukūrė pasaulio pedagogikos ekspertai, Kompiuterijos mokytojų asociacijos, kokybės peržiūros (CSTA PD) bendruomenės nariai, yra: žaismingas mokymasis, mokymasis tyrinėjant, atviri klausimai, sudominimas ir įtraukimas.

„CoderZ“ ir „Virtual Robotics Toolkit“ (VRT) yra šiuolaikiškos ir smagios mokymosi platformos, skirtos mokiniams visame pasaulyje užsiimti robotika, informatika ir STEM (gamtos mokslų, technologijų inžinerijos, matematikos praktinis taikymas) veiklomis, tokiu būdu puoselėjant XXI amžiaus įgūdžius.

Naudodami imituojamus virtualius 3D robotus, mokiniai mokosi gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos bei dalyvauja sudėtingose misijose, kurios vyksta pakopų principu ir ugdo kūrybiškumą, kritinį mąstymą, bendradarbiavimą bei technologijų vertinimą.

„CoderZ“ veikia debesyje, tad nereikalauja jokios specializuotos įrangos ar mokymo, ją lengva įdiegti, ji ekonomiška ir sukurta taip, kad kiekvienas mokytojas galėtų pristatyti STEM savo klasėje. VRT yra didelius grafikos ir modeliavimo skaičiavimus atliekanti programa, todėl reikalauja didesnio kompiuterio pajėgumo, tačiau tai suteikia mokiniams galimybę išbandyti fizikos mokslą su konstruojamu robotu.

Apie tai ir daugelį kitų dalykų, pristatydami praktiškai, kaip tos platformos veikia, kalbėjo UAB „Baltic Orbis“ atstovai informacinio susitikimo „Nuotolinis STEM mokymasis naudojantis „CoderZ“ ir „Virtual Robotics Toolkit“, kuris vyko 2021 m. balandžio 7 d. nuotoliniu būdu, metu.

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių sklaidos skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content