I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Informacija apie matematikos valstybinio brandos egzamino vykdymą

2021-06-16

Birželio 18 d. vyks matematikos valstybinis brandos egzaminas. Jį pasirinko laikyti 16858 kandidatai.

Egzamino užduotis parengta pagal 2011 m. liepos 1 d. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro įsakymu V-1197 (Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2014 m. gruodžio 29 d. įsakymo Nr. V-1271 redakcija) patvirtintą egzamino programą.

Matematikos brandos egzamino mokinių pasiekimų lygių apraše pateikti patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo pasiekimų lygių reikalavimai tikrinamiems mokinių gebėjimams pagal atskiras turinio sritis. Taip pat galima susipažinti ir su užduočių pavyzdžiais, kurie iliustruoja matematikos brandos egzamino patenkinamo, pagrindinio ir aukštesniojo lygio mokinių pasiekimus.

Atliekant egzamino užduotį, kurią sudarys trys dalys, bus galima surinkti 60 taškų. Egzamino programoje nurodoma, kad pirmą užduoties dalį sudarys 10 uždavinių su pasirenkamaisiais atsakymais (už kiekvieną skiriama po vieną tašką). Antrą dalį sudarys trumpojo atsakymo (nestruktūruoti arba struktūruoti) uždaviniai. Jų gali būti nuo 4 iki 10. Už antros dalies uždavinius skiriama 12 taškų. Trečioje užduoties dalyje gali būti nuo 6 iki 8 uždavinių. Atvirojo atsakymo (struktūruoti arba nestruktūruoti) uždaviniai vertinami ne mažiau kaip 2 taškais. Iš viso ši užduoties dalis vertinama 38 taškais.

Taip pat siūlome susipažinti su egzamino vykdymo reikalavimais. Juos egzamino vykdymo dieną, prasidedant egzaminui, kandidatams primins ir egzamino vykdytojai.

Atkreipiame dėmesį, kad matematikos valstybiniame brandos egzamine galima naudotis skaičiuotuvu be tekstinės atminties, t. y. skaičiuotuvu, kurio klaviatūra neturi viso lotyniškojo raidyno ir skaičiuotuvo ekrane gali būti matomos viena arba dvi eilutės, iš kurių viena skirta veiksmui užrašyti, kita – atsakymui pateikti. Pateikiame tinkamų naudoti skaičiuotuvų  pavadinimus.

Skip to content