I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA pradėjo atsiskaitymą su egzaminų vertintojais

2021-08-13

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) pervedė pirmąsias lėšas, skirtas atsiskaitymui su valstybinių brandos egzaminų vertintojais, tikrinusiais šių metų abiturientų egzaminų darbus. Iš viso vertintojams už darbą brandos egzaminų sesijos metu bus išmokėta arti 958000 eurų. O individualiai priskaičiuotos sumos siekia ir iki 2800 eurų, priklausomai nuo įvertintų darbų skaičiaus.

Šiemet valstybinių brandos egzaminų darbus vertino 2019 pedagogų iš 443 mokyklų. Visi vertintojai atrinkti atsižvelgiant į jų kvalifikaciją, darbo ir brandos egzaminų darbų vertinimo patirtį. Tačiau vienas svarbiausių atrankos kriterijų – praėjusių metų vertintojo vertinimo kokybės ataskaita.

„Egzaminų darbus vertina kvalifikuoti ir tam parengti vertintojai. Tai, kad vertintojai savo darbą atlieka kokybiškai, patvirtina kasmet mažėjantis apeliacijų skaičius. Šiais metais buvo pateiktos 542 apeliacijos, tai yra kone perpus mažiau nei praėjusiais metais, kai buvo gautos 1004 apeliacijos. Priminsiu, kad egzaminus laikė per 27 tūkstančius abiturientų. Tad dėkoju visiems vertintojams už sklandų bei operatyvų darbą, už prisiimtas atsakomybes dėl kiekvieno abituriento rezultatų“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

Vertinimui vykstant nuotoliniu būdu vertintojams nebereikia vykti į vertinimo centrus, jie gali laisviau planuotis vertinimo laiką ir intensyvumą per numatytą darbų vertinimo laikotarpį. Elektroninė vertinimo sistema taip pat užtikrina, kad vertintojai didžiausią laiko dalį skirtų vertinimo turiniui, o ne mechaninėms funkcijoms. Mokyklos vadovų prašoma sudaryti vertinime dalyvaujantiems mokytojams palankesnes darbo sąlygas.

Kiekvieno vertintojo darbo užmokestis priklauso nuo įvertintų darbų skaičiaus ir vertinamo mokomojo dalyko, todėl priskaičiuotos sumos gali siekti ir keliasdešimt, ir kelis tūkstančius eurų. Šiais metais sumos  įvairios ir siekia nuo 23 iki 2812 eurų.

Vieno viso darbo įvertinimo įkainis yra nuo 4,81 iki 6,44 euro neatskaičius mokesčių. Užsienio kalbos (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių) egzamino kalbėjimo dalies vertintojai gauna valandinį darbo užmokestį – nustatytas 6,64 euro valandinis įkainis neatskaičius mokesčių. Be to, abiturientų darbus vertinantys mokytojai tuo pat metu gauna ir vidutinį darbo atlygį mokykloje.

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content