I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Vasaros kursuose mokytojai gilinosi į šalies gynybos ir nacionalinio saugumo klausimus

2021-08-13

Rugpjūčio 10–13 d. Nacionalinė švietimo agentūra kartu su Krašto apsaugos ministerija organizavo vasaros kursus mokytojams „Nacionalinio saugumo ir pilietiškumo nuostatų stiprinimas ugdyme. Pilietis ir šalies gynyba“ Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje.

Šiuose kursuose mokytojai turėjo galimybę plačiau susipažinti su Lietuvos kariuomene, gilintis į teisinių režimų, tokių kaip nepaprastoji padėtis, ekstremali situacija, mobilizacija, karo padėtis Lietuvoje, esmę, įgyti žinių apie individualų ir šeimos pasirengimą krizei, piliečių veiksmus galimos grėsmės atveju, be to, įgyti gyvybiškai svarbių išgyvenimo bei šaudymo įgūdžių pratybose. Mokytojams buvo pristatyta kibernetinio saugumo problematika, praktiniai patarimai bei aptartos bendrosios pasirenkamos programos „Nacionalinis saugumas ir krašto gynyba“ įgyvendinimo galimybės.

Pasak kursų dalyvių, „kursai buvo labai informatyvūs, puikiai parinkti lektoriai, ypač naudinga buvo informacija apie ekstremalią padėtį bei šių dienų aktualijas, ją bus galima naudoti pamokose“.

Sėkmingai vasaros kursus baigusiems dalyviams Nacionalinė švietimo agentūra išdavė kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimus.

Renginio akimirkos

Skip to content