I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Atrinkti projektai, kurių autoriai varžysis dėl galimybės vykti į tarptautinį „Science on Stage 2021“ konkursą

2021-09-24

Dešimt geriausių projektų autoriai š. m. rugsėjo 30 d. varžysis dėl pagrindinio nacionalinio konkurso „Science on Stage Lithuania. 2021“ prizo.

2021 m. rugsėjo 13–24 d. nacionalinis „Science on Stage“ komitetas vertino konkursui „Science on Stage Lithuania. 2021“ pateiktas paraiškas.  Iš viso konkursui pateiktos 37 paraiškos, iš kurių atrinkta 10 paraiškų, kurių autoriai kviečiami rugsėjo 30 d. dalyvauti nacionaliniame šių metų konkurse ir varžytis dėl pagrindinio prizo – galimybės vykti į tarptautinį festivalį „European Science on Stage“, vyksiantį 2022 m. kovo 24-27 d. Prahoje.

Organizatoriai dėkoja visiems dalyviams už pateiktas kokybiškas paraiškas, išsamius ugdymo įstaigose vykdomų STE(A)M strategijų, STEAM metinių veiklų aprašymus, organizuojamas įdomias STEAM iniciatyvas formaliame ir neformaliame ugdyme, iškeltas STEAM ugdymo idėjas ir jau įgyvendintus mažesnius ar didesnius projektus, atliktus mokslinius tyrimus, eksperimentus.

Komisijai teko nemenkas iššūkis atrinkti originaliausius, inovatyviausius projektus, geriausiai atitinkančius reikalavimus bei tarptautinius kriterijus: skatinama domėtis STE(A)M mokslais, siejama su kasdieniu gyvenimu, tvaru, įgyvendinama mokykloje ir nereikalauja papildomų finansavimo šaltinių, skatina tyrimais grįstą mokymą(si).

Didžiausias vertintojų dėmesys buvo kreipiamas į gebėjimą glaustai ir aiškiai aprašyti jau įgyvendintą konkrečią STEM ar STEAM veiklą, visų paraiškos dalių dermę, nekartojamą informaciją paraiškos dalyse, konkrečios veiklos ir jai įgyvendinti reikiamų konkrečių priemonių įvardijimą, pateiktos papildomos informacijos (metodinės bei vaizdinės medžiagos) kokybę, pateiktus tinkamus veiklos įrodymus.

Į nacionalinį konkursą kviečiami šių projektų autoriai:

Autorius Ugdymo įstaiga Projekto pavadinimas
Audronė Albertytė, Birutė Žemaitienė Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija Ekologija + kūryba + nauda ugdymui = neįprasta klasės aplinka
Vaida Ambrasaitė, Augustina Palionytė Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija Micro:literatūra – Micro:bite
Snieguolė Bagočienė, Julia Balciul Vilniaus „Sietuvos“ progimnazija Išmanus šiltnamis
Laura Bajoriūnė, Mireta Visockienė Šiaulių lopšelis-darželis „Pasaka“ „STEAM pasakose“
Dovilė Grinienė Kauno Aleksandro Stulginskio mokykla „Virtuali ekspedicija po Kuršių neriją“
Aistė Ignatavičienė, Sigita Kaminskienė Žemynos gimnazija Paviršių užpildantys ornamentai
Goda Kovalenkienė (VGTU) Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus „EtnoKlipsai“
Gintarė Marmokaitė, Rokas Gedrimas Kauno raj. Ežerėlio pagrindinė mokykla, Zapyškio pagrindinė mokykla, Vytauto Didžiojo universitetas Kartoninis portretas mokytojams
Daiva Pitrėnaitė  Gerdzevičienė, Giedrė Dabužinskienė, Kotryna Gromavičiūtė, Asta Kraujelienė VŠĮ „Vaikystės takas” „STEAM ugdymas ir technologijų sklaida – išmaniųjų robotukų pasaulyje“
Danguolė Savičienė Visagino „Verdenės“ gimnazija „Papiruso gamyba“

 

Sveikinimai jiems sėkmingai įveikus atranką ir sėkmės siekiant pagrindinio prizo!

Dėl prizo šių projektų autoriai varžysis virtualioje aplinkoje organizuojamame konkurse 2021 m. rugsėjo mėn. 30 d., 14–17 val.

 

Renginio programa

 

Renginį galėsite stebėti NŠA „YouTube“ paskyroje.

Pretendentai į pagrindinį prizą nacionaliniam konkursui turi parengti savo projekto pristatymą laisva forma.

 

Pagrindiniai reikalavimai pristatymui

  • Trukmė – iki 6 min.
  • Įkvėpimas – motyvuoja klausytojus vykdyti STEM ir STEAM veiklas, atkartoti Jūsų patirtį.
  • Patrauklumas – prikausto klausytojų dėmesį ir skatina smalsumą.
  • Konkretumas – orientacija tik į projektą ir jo STEAM‘iškumą, nėra perteklinės visiems projektams tinkančios informacijos.
  • Originalumas – pasirinkta pristatymo forma žaisminga, įrodanti veiklos įgyvendinimą, atitiktį pasirinktai temai (pvz., STEM integracija su menais; STEM ugdymas ir technologijos; Gamtos mokslai mažiesiems; Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas; STEM ugdymo įvairovė; bendradarbiavimas STEM ugdymo srityje).

 

Daugiau informacijos apie konkursą: Eglė Vaivadienė, tel. 8658 17998, el. p. egle.vaivadiene@nsa.smm.lt.

Skip to content