I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA tęsia verslo ir švietimo bendruomenės susitikimus

2021-10-04

Tęsiame informacinių susitikimų ciklą, skirtą švietimo bendruomenei. Susitikimuose verslo įmonės nuotoliniu būdu pristato ugdymui skirtas naujoves, skaitmenines mokymo priemones ir mokymo metodikas.

Norinčiuosius dalyvauti kviečiame registruotis. Dalyviams, užpildžiusiems registracijos anketą, prisijungimo nuoroda bus išsiųsta el. paštu, likus dienai iki renginio pradžios.

Pateikiame 2021 m. spalio mėnesio informacinių susitikimų nuotoliniu būdu grafiką.

 

2021 m. spalio 6 d. 15.3017.00 val.

Nepakeičiamas palydovas – robotas „Swivl“ ir kiti hibridinio mokymo(si) įrankiai, UAB „Biznio mašinų kompanija“

Mobilusis robotas „Swivl“ yra tikras mokytojo palydovas klasėje, neatitraukiantis dėmesio ir automatiškai fiksuojantis mokytojo judėjimo trajektoriją klasėje, tuo pačiu metu filmuojantis pamokos eigą mokymosi aplinkoje. Mokytojas savo įrašais gali dalytis viešai arba su pasirinktais naudotojais, grupėmis. Mokiniai gali įrašytas pamokas peržiūrėti iš namų. Kilus neaiškumų, į vaizdo pamoką galima įterpti klausimų ir gauti atsakymų iš mokytojo nuotoliniu būdu. Taip mokymosi procesas peržengia mokyklos sienas ir yra pasiekiamas iš bet kurios pasaulio vietos.

Pristatyme bus aptarti ir kiti hibridinio mokymo(si) įrankiai. Stacionari hibridinės klasės sistema – paprastai ir lengvai integruojama į esamą mokyklos infrastruktūrą. Pagrindinis sprendimo privalumas – ne tik mokiniai, prisijungę nuotoliniu būdu, mato mokytoją, bet ir mokytojas gali matyti prisijungusius vaikus klasės gale esančiame ekrane. Hibridinės klasės privalumai: laisvė judėti – išmanioji kamera automatiškai pritaiko vaizdą pagal žmogaus ar kelių žmonių buvimo vietą, judėjimą ir parenka geriausią vaizdo priartinimo, fokusavimo lygį; laisvė kalbant judėti – nereikia jokių prisegamų mikrofonų (nereikia rūpintis baterijų įkrovimu ar keitimu), kad prisijungę mokiniai puikiai girdėtų, kas vyksta pamokos metu, įrengus garso sistemą su integruotais kryptiniais mikrofonais, išmaniai apdorojančiais garsą. Viskas patogiai valdoma iš mokytojo kompiuterio. SMART interaktyvusis ekranas – intuityvus, lengvai valdomas. Ekranas, esantis klasės gale, leidžia mokytojui patogiai bendrauti su visais mokiniais, matyti jų reakcijas ir į jas reaguoti.

Registruotis

 

2021 m. spalio 13 d. 15.3017.00 val.

KARTOK PUPP / KARTOK VBE, bendra Lietuvos–Rusijos–Olandijos įmonė UAB „TEV“

Tai internetinė mokymo priemonė (IMP), skirta gimnazinių klasių mokiniams, besirengiantiems matematikos patikrinimui ir norintiems pakartoti kursą bei įvertinti savo pasirengimą.

Kiekvienos IMP turinys parengtas pagal galiojančias matematikos programas, o kurso kartojimo medžiaga yra suskaidyta į temas (PUPP – 30, VBE – 26).

Kiekviena tema pateikiama naudojant tą pačią struktūrą:

  1. a) Glausta teorija – pagrindiniai faktai ir teiginiai, formulės, kurios gali būti reikalingos sprendžiant uždavinius. Prie teorijos pateikta ir ją iliustruojančių pavyzdžių.
  2. b) Kartojimo uždaviniai su sprendimais ir atsakymais. Kiekvienos temos uždaviniai yra išdėstyti sunkėjimo tvarka. Vienu mygtuko spragtelėjimu iš sąlygų puslapio patenkama į atsakymų puslapį, o spragtelėjus atsakymo numerį, parodomas išsamus uždavinio sprendimas.
  3. c) Testai, leidžiantys greitai pasitikrinti pasirinktos temos žinias.

Apie tai susitikimo metu mokytojams papasakos UAB „TEV“ atstovai.

Registruotis

 

2021 m. spalio 20 d. 15.3017.00 val.

Interaktyviosios grindys, UAB „Binarus“

Susitikimo metu UAB „Binarus“ atstovai pristatys interaktyviąsias grindis. Mokomieji matematikos, užsienio kalbų, gamtos mokslų bei kitų dalykų turinio žaidimai suteikia mokytojui daug galimybių integruoti judesį ir žaidimą, mokant tiek mažus, tiek vyresnius vaikus. Visiškai paruošta naudoti įranga, programinė įranga ir licencija, priežiūra ir palaikymas, naujiniai, didelė žaidimų biblioteka ir galimybė kurti savo žaidimų turinį.

Registruotis

 

2021 m. spalio 27 d. 15.3017.00 val.

Hibridinio mokymo(si) technologijos, UAB „Lantelis“

Teams, Zoom, Google Hangouts – dar neseniai skambėjo kaip nežinomi žodžiai, o dabar turbūt nerasime mokytojo, kuris būtų negirdėjęs ar nenaudojęs šių nuotolinio bendravimo programų. Šių programų efektyvumas priklauso ir nuo to, kokią įrangą naudojame. Pristatymo metu dėmesį sutelksime ne į techninius parametrus, veikimo principus, o gyvai išbandysime skirtingą įrangą. Demonstruosime net septynias skirtingas hibridinio mokymo(si) technologijas, tikruoju laiku parodysime, kaip jos veikia ir kuo skiriasi. Šis pristatymas bus naudingas tiek jau turintiems hibridinio mokymo įrangą, tiek planuojantiems ją įsigyti.

Registruotis

 

Daugiau informacijos: el. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content