I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Dėmesio centre – moksleivių psichikos sveikata

2021-11-08

Padėdama spręsti neigiamus pandemijos pasekmių iššūkius mokyklų bendruomenėms, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) organizuoja mokymus mokyklų ir pedagoginių psichologinių tarnybų psichologams, socialiniams pedagogams bei klasių vadovams.

Psichologų, socialinių pedagogų ir klasių vadovų kompetencijoms tobulinti skirta daugiau nei 100 tūkst. eurų. Mokymuose dalyvaus apie 120 psichologų, 200 socialinių pedagogų bei 1000 klasės auklėtojų.

„Pandemijos metu mokyklose ne tik išaugo psichologinių paslaugų poreikis, bet dėl privalomos izoliacijos bei nuotolinio darbo pasikeitė ir jų teikimo pobūdis. Itin aktualios tapo nuotolinės psichologinės konsultacijos, todėl švietimo pagalbos specialistams reikia padėti tinkamai joms pasiruošti, įgyti reikiamų įgūdžių, išsiugdyti tokias nuotolinio darbo kompetencijas, kad nuotolinių paslaugų nauda prilygtų kontaktinėms konsultacijoms“, – sako NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Metų pradžioje atliktos gyventojų reprezentatyvios apklausos duomenimis, 49 proc. apklaustųjų teigė, jog jų emocinė būklė pablogėjo antrosios COVID-19 bangos metu. Taip pat nustatyta, kad pandemijos metu 10 proc. išaugo asmenų, kurie kreipėsi į gydymo įstaigas dėl depresijos ir nerimo, skaičius.

Spręsdama psichologinės pagalbos prieinamumo mokyklose ir jos kokybės problemas, organizuodama mokymus ir supervizijas (ugdomąjį specialistų konsultavimą) psichologams ir pedagogams, NŠA ypač didelį dėmesį skiria šių mokymų turiniui ir kokybei.

NŠA organizuojamuose mokymuose ir supervizijose psichologai, socialiniai pedagogai bei klasių vadovai dalinsis savo patirtimi, aptars įvairias sudėtingas situacijas, traumos ir krizių įveikos atvejus, profesinius sunkumus ir ieškos tinkamiausių jų sprendimų. Supervizijos padės psichologams bei socialiniams pedagogams geriau pasirengti konsultacijoms, tobulins jų kvalifikaciją, o mokymai klasių auklėtojams stiprins jų bendradarbiavimo gebėjimus.

 

 

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content