I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kviečiame mokytojus į praktinių mokymų ciklą „Mokymasis už mokyklos ribų: tikslai, patirtys ir grįžtamasis ryšys“

2021-11-08

Vytauto Didžiojo universitetas, įgyvendindamas projektą „Ignalinos atominės elektrinės (IAE) regiono branduolinio edukacinio turizmo plėtojimo didaktinės technologijos (EDUATOM)“ (Nr. 01.2.2-LMT-K-718-01-0084/232), kviečia mokytojus į praktinių mokymų ciklą „Mokymasis už mokyklos ribų: tikslai, patirtys ir grįžtamasis ryšys“ (40 akad. valandų).

Mokymuose bus pristatyti mokymosi už mokyklos ribų galimybės, akcentuojant žinių konstravimą, patirtinį mokymąsi, vietos ar erdvės aktualumą bei kontekstinio ugdymo modelius. Šių mokymų metu bus kalbama apie ugdymo turinio planavimą orientuojantis į veiklas už mokyklos ribų, siekiamų tikslų ir gautų rezultatų integralumą, inovatyvių metodų taikymą, kūrybiškumo ir kritinio mąstymo gebėjimų (į)vertinimą, smalsumo ir reflektavimo gebėjimų skatinimą. Taip pat mokymų dalyviai susipažins su mokymosi už mokyklos ribų koncepcija, edukacine muziejų aplinka bei praktiškai išbandys pasirinktus inovatyvius mokymosi metodus ir strategijas (personalizuoto ugdymo elementai, patirtinis mokymasis, UDL metodai, tyrinėjimais grįstas mokymasis, skaitmeninės istorijos pasakojimas ir pan.).

 

Suplanuoti šeši susitikimai:

 

Pirmas susitikimas: 2021 m. lapkričio 17 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

  • Mokymasis už mokyklos ribų: mokinių asmeninis augimas, integruotas požiūris, didaktiniai sprendimai ir alternatyvios mokymosi formos. Dr. Ilona Tandzegolskienė, VDU docentė, projekto EDUATOM mokslo darbuotoja.
  • Lietuvos nacionalinis muziejus: Edukacinių galimybių pristatymas. Edukacinių projektų vadovė Ieva Luckutė.

Antras susitikimas: 2021 m. gruodžio 1 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

  • Mokymosi virtualybėje iššūkiai mokyklai. Dr. Judita Kasperiūnienė, VDU docentė, projekto EDUATOM mokslo darbuotoja, edukacinių inovacijų, virtualios ir išplėstinės realybės, socialinių medijų taikymo ugdymo(si) procese ekspertė.
  • MO muziejus: Edukacinių galimybių pristatymas. Edukacijų vadovė ir savanorių koordinatorė Jurgita Zigmantė.

Trečias susitikimas: 2021 m. gruodžio 8 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

  • Šiuolaikinis ugdymo turinys ir mokymasis už mokyklos ribų. Dr. Lina Kaminskienė, VDU profesorė, projekto EDUATOM mokslo darbuotoja.
  • Lietuvos jūrų muziejus: Edukacinių galimybių pristatymas. Edukacijos ir lankytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Renata Treigienė.

Ketvirtas susitikimas: 2022 m. sausio 5 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

Pedagoginės dirbtuvės-seminaras – bendra veikla su muziejų edukatoriais. Susitikimo metu bus aptariama numatomos ir / ar planuojamos pedagogų veiklos muziejuje, orientuojantis į mokymąsi už klasės ribų. Susitikimuose dalyvaujantys mokytojai iš anksto galės pasirengti edukacinės veiklos planus / scenarijus, kurie bus aptariami dirbtuvių-seminaro  metu su muziejų edukatoriais.

Penktas susitikimas: 2022 m. sausio m. 12 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

Virtualus edukacinis maršrutas „Atominis Visaginas” kaip mokymosi  aplinka: Virtualaus maršruto naudojimo ugdymo procese metodikos (tyrinėjimais grįstas ugdymas, naratyvinė geografija, geo-erdvinės metodikos, skaitmeninis pasakojimas ir kt.). Dr. Natalija Mažeikienė, VDU profesorė, projekto EDUATOM vadovė ir vyriausioji tyrėja; inovatyvių mokymo(si) metodų ekspertė. Dr. Linara Dovydaitytė, VDU docentė, projekto EDUATOM mokslo darbuotoja, atminties kultūros ir muziejų komunikacijos tyrėja. Genovaitė Kynė, geografijos vadovėlių ir mokymo priemonių autorė ir bendraautorė, mokytoja ekspertė, Lietuvos geografų draugijos prezidentė, Edukologijos mokslų doktorantė, projekto EDUATOM mokslo darbuotoja.

Šeštas susitikimas: 2022 m. sausio m. 19 d. 14:00 – 17:00 (MS Teams aplinka)

Suplanuotų / parengtų edukacinių veiklų planų / scenarijų aptarimas ir diskusija. Įgytos patirties mokymų metu refleksija.

 

Registracija į mokymus

 

Registracija į mokymus vyksta iki lapkričio 15 d. Pasiteiravimui: Ilona Tandzegolskienė, el. p. ilona.tandzegolskiene@vdu.lt arba Monika Lekeckaitė, el. p. monika.lekeckaite@vdu.lt

 

Mokymai vyks nuotoliniu būdu. Prisijungimas bus atsiųstas užsiregistravusiems dalyviams. Dalyvavusiems mokymuose bus išduoti el. pažymėjimai (25 ak. val. dalyvavimas mokymuose + 15 ak. val. praktinių užduočių rengimas ir aptarimas). Mokymai finansuojami EDUATOM projekto lėšomis, todėl mokytojams jie yra nemokami.

 

Daugiau informacijos apie mokymus rasite čia

 

Skip to content