I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Išleistas elektroninis leidinys „Psichoaktyviosios medžiagos: tendencijos ir pokyčiai 2021“

2021-11-12

2021 metais Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas surinko, išanalizavo ir apibendrino stebėsenos duomenis apie psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo paplitimą ir padarinius, pirminę prevenciją, atsako priemones Lietuvoje, taip pat alkoholio ir tabako vartojimo žalą sveikatai, ir parengė leidinį „Psichoaktyviosios medžiagos: tendencijos ir pokyčiai 2021“.

Leidinyje apžvelgiami psichoaktyviųjų medžiagų pasiūlos ir paklausos mažinimo srityse įvykę pokyčiai, pateikiamos įžvalgos ir rekomendacijos bei COVID-19 pandemijos metu susiklosčiusios narkotikų vartojimo situacijos ir paslaugų teikimo pokyčių Lietuvoje apžvalga. Leidinyje pirmą kartą plačiai nagrinėjama alkoholio vartojimo žalos ir padarinių problematika.

Šis leidinys leis plačiau susipažinti su apsinuodijimu bei skaudžiausiais psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo padariniais mirčių skaičiaus ir priežasčių situacija bei taikomomis prevencinėmis priemonėmis ir jų nauda, sergamumo priklausomybės bei užkrečiamosiomis ligomis tarp narkotikus vartojančių asmenų dinamika, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo paplitimo tyrimų rezultatais.

Daugiau informacijos apie šį leidinį rasite čia

Skip to content