I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Įvyko projekto „XXI-ojo amžiaus mokyklos“ sklaidos renginys

2021-11-16

Baigiantis Santjago de Kompostela universiteto koordinuojamam „Erasmus+“ projektui „XXI-ojo amžiaus mokyklos“ (angl. „Schools for 21st Century“, Nr. 2019-1-ES01-KA201-064187), lapkričio 15 d. Nacionalinės švietimo agentūros projekto komanda surengė nacionalinį renginį, per kurį pristatytos projekto veiklos, pasiekti rezultatai, aptarti įdomiausi pavyzdžiai ir dalytasi patirtimi.

Daug susidomėjimo sulaukė projekte išbandytų nuotolinių kursų rezultatai, IKT įrankiai ir programos, padedančios tobulinti mokytojų ir mokinių medijų ir audiovizualinį raštingumą, komunikacinius gebėjimus. Renginyje dalyvavę mokytojai turėjo galimybę ne tik susipažinti su projekto nuotoliniuose kursuose išbandytais IKT įrankiais ir programomis, pvz., „Puppet Pals“, „CoSpace3“, „App Inventor“, „Mentimeter“ ir kt., bet ir pamatyti pedagogų bei mokinių sukurtus mokymosi objektus, galėjo patys juos išbandyti, aptarti pritaikymo galimybes įvairių dalykų pamokose.

Taikyti radijo žanrus švietimo sistemoje paskatino vienas iš projekto partnerių – La Korùnja radijas (Radio Coruña Sl, Ser, Ispanija), teikęs tiesioginę pagalbą mokykloms. Šio partnerio dėka mokytojai atkreipė daugiau dėmesio į tinklalaidžių kūrimą ir jų taikymą ugdymo procese.

Nacionalinio renginio dalyviai reflektuodami pastebėjo, kad pridėtinė projekto vertė – inovatyvesnių ugdymo metodų, paremtų mokinių domėjimosi sritimis, ir mokiniams patrauklių priemonių (tinklalaidės, tinklaraščiai, 3D dizainas, virtuali realybė ir kt.) taikymas ugdymo procese. Šiuolaikinės technologijos ir jų taikymas ugdymo procese mažina atskirtį nuo supančio pasaulio ir mokyklos, motyvuoja mokinius mokytis ir padeda šiuolaikiniam jaunimui lengviau priimti nuolat besikeičiančio XXI amžiaus iššūkius.

Renginio akimirkos

 

Informacija ir nuotraukos projekto dalyvių

Skip to content