I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Paskelbtas Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos psichologinio stiprinimo vaizdo pamokų ciklas „Be streso egzamino link“

2021-11-24

Mokytojo TV interneto platformoje paskelbtas Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjungos narės Adelės Žeimytės parengtas psichologinio stiprinimo vaizdo pamokų ciklas „Be streso egzamino link“. Vaizdo pamokos gali padėti abiturientams pasiruošti lietuvių kalbos ir literatūros valstybiniam brandos egzaminui.

  1. Aš – savo gyvenimo herojus / ė. Pristatoma tradicinė pasakos struktūra, išaiškinama, kaip ši struktūra susijusi su išsikeltais tikslais, pateikiama informacija apie patiriamo streso pliusus ir minusus.
  1. Planuoju herojaus kelią. Primenama, kam reikalinga dienotvarkė, kaip suplanuoti žingsnius išsikelto tikslo link, pasiūloma nupiešti kelią lietuvių kalbos egzamino link.
  1. Rašymas. Aptariama, kokios buvo žinomų rašytojų autoterapijos, pasiūloma išsiaiškinti sau priimtiną saviterapijos rašant būdą, atlikti rašymo praktiką.
  1. Negatyvių emocijų išmetimas piešiant. Pristatoma, kaip greitai ant popieriaus lapo išmesti vidinį chaosą, pasiūloma išmesti nereikalingas, griaunančias emocijas ant popieriaus lapo, supažindinama su paprastu ir labai naudingu būdu, kaip greitai sumažinti pyktį ir įtampą.
  1. Negatyvių įsitikinimų keitimas. Pateikiama informacija apie tai, kad daugelį baimių lemia įsitikinimai, aptariama, kaip atidžiau pažiūrėti į savo įsitikinimus, susijusius su mokslu ir savimi.
  1. Negatyvių įsitikinimų paleidimas ant popieriaus lapo. Aptariama, kaip greitai ir paprastai paleisti įsisenėjusius įsitikinimus, siūloma atlikti praktiką, kuri leis ramiau keliauti savo tikslo link.
  1. Pagalbininkas kvėpavimas. Primenama žodžio „įkvėpimas“ reikšmė, aptariama, kaip kvėpavimas padeda nurimti, pasiūloma atlikti trumpą kvėpavimo pratimą.
  1. Asmenybių pagalba. Pateikiama keletas Senekos, V. Franklio, E. Eger minčių, aptariamos perskaitytų minčių ir šių dienų aktualijų sąsajos, pristatoma informacija apie terapinę prasmingų minčių galią.
  1. Dėkingumo resursas. Pasiūloma prisiminti svarbiausius gyvenimo žmones, išreikšti jiems dėkingumą, nupiešti piešinuką, skirtą artimiesiems pagalbininkams.
  1. Pažįstu save. Pasiūloma susiinventorizuoti įvairias savo savybes, roles, įsitikinti, jog visos savybės ir emocijos yra reikalingos, nupiešti piešinuką „Mano pilnatvė“.
  1. Poilsio valandėlei. Pristatoma, kaip atsipalaiduoti piešiant, siūloma pabūti su savo mintimis, „čia ir dabar“ akimirkoje.
  1. Kalno viršūnė. Prisimenamos išmoktos praktikos, apžvelgiami rezultatai, aptariama, ką galima pamatyti žvelgiant nuo pasiekto kalno viršūnės.
Skip to content