I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA kviečia bendradarbiauti verslo įmones, pristatant išmaniuosius sprendimus švietimui

2021-11-25

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) kviečia verslo įmones, siūlančias išmaniuosius sprendimus švietimo įstaigoms, bendradarbiauti ir pristatyti inovatyvius informacinių technologijų produktus švietimo bendruomenei. 

Pandemija įnešė didelių pokyčių į ugdymosi procesą. Lietuvos mokyklose organizuojamas ne tik kontaktinis, bet ir nuotolinis ugdymas. Vis dažniau taikomas hibridinis mokymas, kai lygiagrečiai derinami du skirtingi mokymo organizavimo būdai: dalis mokinių mokosi klasėje kontaktiniu būdu, o dalis jungiasi dalyvauti pamokoje nuotoliniu būdu, naudodamiesi įvairiomis informacinėmis technologijomis. Organizuojant hibridinį mokymą, vienas didžiausių iššūkių mokyklose – vaizdo ir garso kokybė pamokos metu, nes, priešingai nei vykdant nuotolinį mokymą, mokytojas dažniausiai nesėdi priešais kamerą, o juda klasėje. Tokiu atveju reikalingi įvairūs techniniai sprendimai ir įrangos konfigūracijos.

„Kviečiu verslo įmonių atstovus bendradarbiauti pristatant mokykloms ir mokytojams išmaniuosius sprendimus, kuriuos pasitelkiant būtų galima užtikrinti geresnę švietimo kokybę, o mokytojai ir mokiniai galėtų susikoncentruoti į pagrindinę savo veiklą – mokyti ir mokytis“, – sako NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Nacionalinė švietimo agentūra sudarys galimybes susitikti švietimo įstaigų ir verslo įmonių atstovams suteikdama fizinę erdvę įvairių informacinių technologinių priemonių ir įrangos ekspozicijai. Verslo įmonių atstovai galėtų pademonstruoti, kokie technologiniai sprendimai galimi klasėje vykdant nuotolinį ir hibridinį ugdymą, švietimo įstaigų atstovams padėtų geriau susipažinti ir išbandyti konkrečias informacines technologijas. Geriau įvaldžius naująsias informacines technologijas, kurios nebekeltų papildomų rūpesčių mokytojams, atsirastų daugiau galimybių kūrybiškai ir įtraukiai organizuoti pamokas, ugdymo procesas taptų efektyvesnis, o visas dėmesys būtų skiriamas ugdymo turiniui.

Nacionalinė švietimo agentūra planuoja periodiškai informuoti švietimo bendruomenę apie eksponuojamus inovatyvius informacinių technologijų produktus NŠA patalpose, čia vyktų išmaniųjų sprendimų mini pristatymai.

 

Daugiau informacijos:  

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18045, el. p. zivile.gapsiene@nsa.smm.lt.

Skip to content