I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Projekto „Saugesnis internetas“ forumas tėvams „Ar tikrai žinote, ką jūsų vaikai veikia internete?“

2021-12-01

2021 m. gruodžio 9 d. 16 val. kviečiame tėvus (globėjus), projekto partnerius, Patariamąją tarybą ir visus besidominčius šia tema dalyvauti projekto „Saugesnis internetas“ organizuojamame forume tėvams „Ar tikrai žinote, ką jūsų vaikai veikia internete?“.

Vaiko augimas ir brandumas yra svarbūs ne tik gyvenime, bet ir skaitmeniniame pasaulyje. Internete galima pakankamai greitai rasti vertingos informacijos – begaliniai žinių šaltiniai; programos, puoselėjančios vaiko kūrybiškumą ir ugdančios problemų sprendimą; nauji įrankiai ir priemonės mokymuisi; galimybė nuotoliniu būdu bendrauti su žmonėmis iš viso pasaulio. Tačiau tėvai privalo būti budrūs ir neužmiršti, kad internete slypi įvairių pavojų, tad pravartu domėtis, įgyti žinių ir padėti vaikams mokytis kaip saugiai elgtis internete.

Forumo metu Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Diana Ponidzelskienė papasakos apie grėsmes, tykančias vaikų internete, apie tai, ką turėtų žinoti tėvai, susidūrę su nusikalstama veika, ir ką jie galėtų padaryti, kad apsaugotų savo vaiką. VšĮ „Vaikų linija“ atstovaujanti Eglė Tamulionytė skaitys pranešimą „Kaip vaikui padėti saugiai socializuotis internetuose?“. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos atstovas Vilius Nakutis supažindins tėvus su Interneto karštąja linija, kaip priemone pranešti apie žalingą turinį ar patyčias internete, taip pat su jos galimybėmis kaip tokį turinį pašalinti.

Pateikę pranešimus forumo pranešėjai dalyvaus diskusijoje su tėvais, atsakys į pateiktus klausimus.

 

Renginį moderuos Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) laidų vedėja Živilė Kropaitė-Basiulė.

 

Renginio trukmė – 16.00–17.30 val.

Renginys bus transliuojamas paskyroje https://youtu.be/hIoZJ0_5BrE

 

Daugiau informacijos: Regina Žukienė, tel. +370 640 10 906, el. p. regina.zukiene@nsa.smm.lt

Skip to content