I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Ateitis priklauso tiems, kurie tiki savo svajonių grožiu – baigtos vykdyti studijos projekto „Tęsk“ lėšomis

2022-01-28

Baigėsi 2018–2022 mokslo metais studijavusiųjų bei įgijusių papildomų dalykinių kompetencijų ir pedagogo kvalifikaciją studijos projekto „Tęsk“ lėšomis.

Nacionalinė švietimo agentūra, įgyvendindama projektą „Tęsk“ (toliau – projektas), finansuojamą Europos socialinio fondo agentūros ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis, kartu su projekto partneriais – Kauno technologijos universitetu, Mykolo Romerio universitetu, Vilniaus kolegija, Vilniaus universitetu, Vilniaus universiteto Šiaulių akademija ir Vytauto Didžiojo universitetu nuo 2018 metų vykdė pedagoginių studijų ir kompetencijų tobulinimo programas, suteikiančias dalykinių ar pedagoginių specializacijos kompetencijų ir teisę dirbti atitinkamo dalyko ar pedagoginės specializacijos mokytoju (pedagogu).

Studijas, skirtas pedagogo kvalifikacijai įgyti, sėkmingai baigė programos „Renkuosi mokyti“ dalyviai, mokyklose dirbantys ne pedagoginiai darbuotojai, taip pat asmenys, planuojantys dirbti švietimo įstaigoje. Vienos iš jų – Ingos Šviesaitės, programos „Renkuosi mokyti“ dalyvės – sėkmės istorija. Europos socialinio fondo agentūros konkurse „Žingsniai 2021“ merginos pasakojimas atrinktas į geriausių istorijų dvidešimtuką. „Jei nori – rasi būdų, kaip tai padaryti“, – įsitikinusi Inga. Taip lietuvių kalbą ir režisūrą baigusi studentė tapo lino suknelių kūrėja ir sėkmingai jomis prekiavo, kol nusprendė išbandyti mokytojo darbą.

Projekto „Tęsk“ lėšomis 2018–2022 mokslo metais papildomų dalykinių kompetencijų ir pedagogo kvalifikaciją įgijo 783 dalyviai. Daugiausiai projekto dalyvių įgijo ikimokyklinio ugdymo (339 dalyviai) ir pradinio ugdymo (200 dalyvių) papildomų dalykinių kompetencijų ir pedagogo kvalifikaciją (129 dalyviai).

Aušros J., studijavusios vaikystės pedagogikos modulį Vilniaus kolegijoje, teigimu: „Tęsk“ studijos – vienas iš geriausių mano profesinio augimo pasirinkimų. Pasirinkusi „Tęsk“ studijas ne tik pažinau save, kaip pedagogę, bet ir susipažinau su šiuolaikiškomis ugdymo galimybėmis. Šie pusantrų metų buvo kupini naujų žinių, paremtų praktiniais užsiėmimais. Manau, tai labai svarbu, kad per gana trumpą laiką, gauni tiek teorinio, tiek praktinio pastiprinimo ir tai išmėginti tiesiogiai savo veikloje, taip pat analizuoji ją ir aptari su bendramoksliais. Jau studijuodama gaunamas žinias galėjau visapusiai taikyti dirbdama su vaikais. Studijų metu pristatomos naujausios ugdymo galimybės, metodai ir priemonės leido praplėsti turimas žinias ir suvokti, kad naujausių metodikų, technikų ir priemonių nereikia bijoti ir drąsiai jas taikyti dirbant su mokiniais. Svarbiausia pažinti vaikus ir savo galimybes, suvokti, kaip tinkamai, sumaniai ir įdomiai pateikti svarbią medžiagą vaikams priimtina forma. Meninio ugdymo kursas padėjo gilintis į vaikų smulkiosios motorikos ugdymą, meno, spalvų ir muzikos reikšmę žmogaus ankstyvajame ugdyme. Tai studijų dalykas, kuris ne tik supažindino su ugdymo galimybėmis, bet ir mus, studentus, priartino prie savo vidinio pažinimo. Labai džiaugiuosi gavusi šią galimybę, o ne tik nuolat mokytis, tai labai svarbu pedagoginiame darbe, bet įgijau ir papildomą kvalifikaciją, kuri praplečia mano galimybes likti ir įsitvirtinti švietimo sistemoje!“

Vienas žinomiausių filmų prodiuserių Voltas Disnėjus (angl. Walter Elias „Walt“ Disney) yra pasakęs: „Visos mūsų svajonės gali išsipildyti, jei turime drąsos jų siekti.“ Džiaugiamės dalyvių mintimis, drąsa, pasiekimais, drauge nueitu keliu ir sveikiname visus projekto „Tęsk“ dalyvius, sėkmingai baigusius studijas.

Daugiau informacijos el. paštu rita.baskiene@nsa.smm.lt

Skip to content