I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Baigėsi projekto „Saugios elektroninės erdvės vaikams kūrimas“ organizuoti sausio mėnesio kontaktiniai renginiai

2022-01-31

2021 m. gruodžio – 2022 m. sausio mėnesiais vyko dvidešimt šeši projekto „Saugios elektroninės erdvės vaikams kūrimas“ (Nr. 09.2.1-ESFA-V-726-05-0001) renginiai pagal 2.2 veiklos „Mokytojų ir mokyklų vadovų mokymai“ metodininkų parengtą kvalifikacijos tobulinimo programą „Saugios elektroninės erdvės mokiniams kūrimas“. Mokymuose dalyvavo 346 Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų vadovai, įvairių mokomųjų dalykų mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai.

Besimokantieji tobulino bendravimo ir bendradarbiavimo internete, saugaus informacijos ir turinio bendrinimo, tinklo etiketo įgūdžius. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas dalyvių skaitmeninei kompetencijai kurti patrauklų sąveikųjį turinį, naudojantis informacinių komunikacijos technologijų įrankiais, priemonėmis ir kitų autorių intelektine nuosavybe, tobulinti.

Kontaktinių mokymų metu buvo plėtojamos besimokančiųjų žinios apie skaitmeninį mokymą ir mokymąsi: tikslingą ugdymo turinio paiešką, atranką, kūrimą, pritaikymą, naudojimą ugdymo procese ir saugojimą. Lektoriai stengėsi mokyti tikslingai, šiuolaikiškai ir kūrybiškai naudoti skaitmenines technologijas ir išteklius, vykdant mokymą, žinių vertinimą ir įsivertinimą.

Kvalifikacijos tobulinimo programos „Saugios elektroninės erdvės mokiniams kūrimas“ mokomosios medžiagos turinį ir lektorių darbą mokymų dalyviai vertina pozityviai:

Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Violeta Minkštimienė teigia: „Tai buvo tikra „atvirkštinė pamoka“: labai daug teorijos reikėjo „suvirškinti“, kad galėtum įveikti klausimynus. Ačiū lektorei Jolantai Balčiūnaitei už puikų „gyvą“ mokymą, šiltą bendravimą, o grupei – už bendradarbiavimą.“

Pasak Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Irmos Vyšniauskienės, kursai buvo puikūs: „Buvo nuostabu bendrauti ne per nuotolį! Dvi dienos Ukmergėje: su labai pozityvia, puikią darbinę nuotaiką kuriančia dėstytoja, su būriu nuostabių, žingeidžių kolegų, daug besimokančių, bendraujančių, dirbančių kartu. Informacijos labai daug.“

Šiaulių Jovaro progimnazijos pradinių klasių mokytojos Kristinos Burbienės mintys: „Mokymus vertinu labai gerai: ir teorinę, ir praktinę dalis. Gavau naujos, įdomios, aktualios informacijos, kuri praplėtė žinojimą. Buvo tokios, kurios labai reikėjo, kai organizavome ugdymo procesą ištikus COVID-19 krizei (išmokome per savo patirtis). Įdomi pasitikrinimo ir žinių įtvirtinimo sistema. Naudinga ir smagi praktinė dalis. Šauni lektorė Lina Giedrimienė ir besimokančiųjų komanda! Labai džiaugiuosi mokyklos mokytojų, kurie dalyvavo šiuose mokymuose, žiniomis ir kompetencijomis. Žinau, kad visada galiu kreiptis į juos pagalbos!!! Ačiū visiems!!!“

Kauno Prano Daunio ugdymo centro informacinių technologijų mokytojos Linos Vitkuvienės požiūriu, šie mokymai buvo puikus mokymų veiklų organizavimo, išpildymo ir įtraukimo derinio pavyzdys. Dviejų dienų kontaktiniuose mokymuose lektorės Jolantos Leonavičienės pateiktos detaliai apgalvotos ir pasirinktos įvairios veiklos neįtikėtinai įdomiai, patraukliai papildė mokymo(si) medžiagą Moodle sistemoje.

2022 m. vasario mėnesį mokymai tęsiami skirtinguose Lietuvos miestuose.

Iki susitikimų!

Akimirkos iš renginių

Akimirkos iš mokymų Kauno Senamiesčio progimnazijoje.

 

Akimirkos iš mokymų Telšių „Ąžuolyno“ progimnazijoje.

 

Akimirkos iš mokymų Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykloje.

 

Mokymų dalyvių Rokiškio savivaldybės Juozo Keliuočio viešojoje bibliotekoje mintys mokymams pasibaigus.

 

Aurelijos Dirvonskienės nuotraukos

Skip to content