I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokykloms – papildoma hibridinėms pamokoms skirta įranga

2022-02-11

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) savivaldybėms, profesinėms ir valstybinėms mokykloms pristatė papildomą įrangą, skirtą mokymui hibridiniu būdu organizuoti, kai dėl izoliacijos ar ligos dalis klasės vaikų negali atvykti į mokyklą.

Papildomus 859 komplektus, kuriuos sudaro mobilūs vaizdo įrašymo ir transliavimo įrenginiai, NŠA įsigijo už 977 tūkst. eurų, pasirašiusi sutartį su UAB „Biznio mašinų kompanija“. Bendrovė kiekvienos savivaldybės mokyklų atstovams organizuos mokymus, kurių metu pademonstruos įrangos funkcionalumą ir jos naudojimo galimybes, kad hibridiniam mokymui skirta įranga būtų kuo plačiau naudojama mokyklose.

Taip pat vasarį mokyklas per savivaldybes pasieks 5468 vienetų automatinių vaizdo kamerų su mikrofonais. Jas Nacionalinė švietimo agentūra pirko už  982,5 tūkst. eurų.

Savivaldybės šiuos įrenginius paskirstys savo mokykloms atsižvelgiant į jų poreikius. Įrenginiai nupirkti siekti užtikrinti ugdymo kokybę pandemijos sąlygomis, skatinti hibridinio mokymo būdą ir gerinti nuotolinio mokymo prieinamumą.

Skaičiuojant su papildomai įsigyta įranga, per šiuos mokslo metus iš viso valstybės biudžeto lėšomis nupirkta 2670 hibridinės įrangos komplektų (iš mobilių vaizdo įrašymo ir transliavimo įrenginių) ir 5468 vienetų automatinių vaizdo kamerų su mikrofonais. Visai hibridinei įrangai įsigyti išleista suma siekia daugiau nei 3,9 mln. eurų.

Hibridinis mokymas – tai galimybė lygiagrečiai derinti du skirtingus – nuotolinį ir kontaktinį – mokymo organizavimo būdus, kai dalis mokinių mokosi klasėje kontaktiniu būdu, o dalis jungiasi prie pamokos nuotoliniu būdu, naudodamiesi įvairiomis technologijomis. Pabrėžiama, kad ugdymas hibridiniu būdu taikomas tik išimtiniais atvejais. Pavyzdžiui, tai gali būti taikoma namuose besimokantiems vaikams, esantiems izoliacijoje dėl pandemijos, ir pan. 

 

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content