I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Pradėti skaitmeninio ugdymo koordinatorių susitikimai 

2022-02-25

Vakar įvyko pirmasis Nacionalinės švietimo agentūros inicijuotas skaitmeninio ugdymo koordinatorių susitikimas, kuriame dalyvavo virš trijų šimtų atstovų iš įvairių Lietuvos ugdymo įstaigų.  

Siekiant padidinti skaitmeninių mokymo priemonių žinomumą ir jų naudojimą, mokyklos buvo kviestos paskirti už skaitmenines mokymo priemones savo mokyklose atsakingus asmenis. Mokyklų susidomėjimas ir didelis užsiregistravusių koordinatorių skaičius tik patvirtino, kad skaitmeninio ugdymo naujienos itin aktualios. 

NŠA Švietimo portale skelbia skaitmeninių mokymo priemonių sąrašą. Jame teikiama informacija apie nemokamas, mokamas ar iš dalies mokamas priemones, atitinkančias turinio, paskirties ir technologinius reikalavimus; jos sąraše suskirstytos pagal dalykus ir klases. Informacija nuolat pildoma.  

Paskirtieji mokyklų asmenys reguliariai gaus naujausią informaciją apie Švietimo portale teikiamas skaitmenines mokymo priemones, metodinę medžiagą mokytojams, naudingus straipsnius ir vaizdo įrašus bei kitos naudingos informacijos.  

Mokyklos, norinčios prisijungti prie skaitmeninio ugdymo koordinatorių tinklo, kuris šiuo metu jau vienija daugiau nei šešis šimtus atstovų, kviečiamos užpildyti anketą ir nurodyti kontaktinį savo mokyklos asmenį. 

Kaip parodė NŠA atliktos apklausos rezultatai daugelis mokytojų ne tik naudojasi skaitmeninėmis mokymo priemonėmis pamokose, bet ir konsultuoja kolegas, dalijasi patirtimi. Skaitmeninio ugdymo koordinatorių tinklo dalyviai labiausiai norėtų sužinoti apie skaitmeninių priemonių naujoves, praktiškai išbandyti naujas priemones ir įrankius, programavimo pagrindus žaidimuose, veiklas pamokose. 

Susitikimai bus organizuojami kiekvieno mėnesio pabaigoje nuotoliniu būdu. 

Skip to content