I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Švietimo portale Emokykla.lt papildyti mokymosi šaltiniai mokinių iš Ukrainos ugdymui

2022-04-06

Informacija apie išteklius, kuriais mokytojai gali pasinaudoti organizuodami ugdymo procesą iš Ukrainos atvykstantiems mokiniams, pateikiama Švietimo portalo pagrindinėje naujienoje. Šiuo metu informacija papildyta naujais įrašais:

  • Ukrainos leidykla „Ranok“ suteikia galimybę mokytojams ir mokiniams nemokamai atsisiųsti elektroninius vadovėlius ukrainiečių kalba.
  • Švedijos leidykla „Natur och Kultur“, bendradarbiaudama su Ukrainos vadovėlių leidykla „Ranok“ ir jai leidus, surinko svarbiausios mokomosios medžiagos mokiniams rinkinį (PDF formatu).
  • Praktinės rekomendacijos ugdymo įstaigų pedagogams dėl nuotolinio mokymo organizavimo karinėmis sąlygomis specialiųjų poreikių turintiems vaikams ukrainiečių kalba.
  • UNICEF parengti patarimai, kaip kalbėti su vaikais apie konfliktą ir karą.
  • Švietimo lygybės instituto, įsikūrusio Norvegijoje, Osle, parengti nemokami lietuvių ir kitų kalbų kursai ukrainiečiams.
  • Praktinės rekomendacijos pedagogams, organizuojantiems ugdymą ir mokantiems lietuvių kalbos pačius mažiausius (2-3 metų, ir 3-5 metų) vaikus. Metodinė medžiaga parengta pagal Lituanistinio švietimo integruotą programą. Pedagogai, dirbantys su pradedančiais mokytis lietuvių kalbos, čia ras temų, kuriose integruojama lietuvių kalba, kultūra, istorija. Veiklos orientuotas į vaiko žodyno formavimą, plėtojimą ir vartojimą, tartį ir artikuliaciją, trumpo skaitomo teksto supratimą ir kūrybinių užduočių atlikimą / lavinamuosius žaidimus, vaikų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą.

Švietimo portale pagrindinės naujienos informacija mokytojams ir mokiniams iš Ukrainos bus papildoma ir atnaujinama.

Skip to content